Stedentrips zijn tegenwoordig enorm populair. Heel Nederland vliegt zo nu en dan een paar daagjes naar een aantrekkelijke bestemming. Het aanbod van bestemmingen is gigantisch. Het selecteren van bestemmingen wordt steeds moeilijker, omdat het overal leuk is. Wat zijn nou de top 3 zonnige stedentrip bestemmingen?

Barcelona
Het Spaanse Barcelona beschikt over een rijke cultuur, prachtige bezienswaardigheden en een sfeervolle oude binnenstad. Er zijn overal gezellige terrasjes te vinden met heerlijke tapas. Je kunt uitgebreid genieten van de zee met uitgestrekte zandstranden. De combinatie van stad en strand, het zomerse gevoel en de unieke architectuur van Gaudi maken van Barcelona een hele toffe bestemming om te bezoeken. Daarnaast is het ook een bestemming waar rond de zomerse maanden veel zon te vangen is. Ideaal!

Rome
Het Italiaanse Rome wordt gezien als een van de mooiste steden van Italië en misschien wel van Europa. Er is veel cultuur te vinden. Je vindt hier het beroemde Colosseum, het Forum Romanum, de Spaanse Trappen, de Trevi fontein, Vaticaanstad, de Engelenburcht, het Vittorio Emanuele monument en het Pantheon. Daarnaast beschikt Rome over heerlijke restaurants en sfeervolle pleinen. Je moet er zij geweest!

Valencia
Het Spaanse Valencia is een zonnige en sfeervolle stad die aan de Middellandse Zee ligt. Tijdens je stedentrip kun je dus gerust genieten van zon, zee en strand. Het is er bijna heel het jaar door zonnig, waardoor het een hele fijne bestemming is voor een stedentrip. De zomerse sfeer en het overheerlijke eten maken jouw vakantie compleet. Een stedentrip naar Valencia is dus een absolute must see voor mensen die houden van een zonnige bestemming met veel bezienswaardigheden.