Veel mensen hebben er ooit over gedroomd… Je spullen laten vallen, pauzeren van je studie of flink wat vrije dagen opnemen en de reis van je leven maken. Een backpack trip is hipper dan ooit! Van Australië tot en met Thailand, er zijn veel verschillende bestemmingen voor een mooie rondreis. Wij hebben de 5 redenen waardoor jij vandaag nog op backpack trip wilt gaan!

 

5. BUCKETLIST

Ken je het gevoel? De ene bestemming (of meerdere bestemmingen) staat al tijden op je bucketlist, maar het komt er maar niet van. Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een rondreis te gaan maken, kun je éindelijk dat puntje van je bucketlist afstrepen!

 

4. LEER JEZELF KENNEN

Het is zo een cliché uitspraak, maar zó waar! Je zult tijdens je reis veel nieuwe mensen ontmoeten, en hierdoor nooit alleen zijn. Maar, toch blijf je altijd op jezelf aangewezen. Alles wat je doet tijdens je backpack reis is een beslissing die je zelf maakt. Je kunt met afstand en zonder invloed van andere meningen goed nadenken over je situatie thuis. Je zult als een ‘herboren’ persoon weer terug reizen.

 

3. FLEXIBILITEIT

Van een rondreis wordt je erg flexibel in je denken en doen. Je zult regelmatig nieuwe mensen ontmoeten en daar een tijdje mee optrekken. Iedereen is anders, en zul je je altijd (een klein beetje) moeten aanpassen. Daarnaast zul je vast tegenslagen krijgen (help! het hostel zit vol, wat nu?) waar je flexibel mee om leert gaan.

 

2. BUITENLANDSE TALEN

Het hangt een beetje af van de bestemming waar je naar toe reist, maar over het algemeen zul je veel Engels gaan praten. Je komt mensen uit de hele wereld tegen, waardoor je waarschijnlijk de basis van veel talen gaat beheersen. Aan het eind van je reis zul je zelfs misschien al in het Engels dromen en denken!

 

1. ONTMOET NIEUWE MENSEN

Eén van de leukste dingen van een backpack trip is het ontmoeten van nieuwe mensen, die uiteindelijk vrienden voor het leven worden. Je hebt samen een ervaring gedeeld die jullie nooit meer zullen vergeten. Alleen jouw reisvrienden weten precies hoe het op dat ene moment was, en het is dan ook erg leuk om na je reis nog contact te houden.