Het is inmiddels 2021 en dat houdt in dat het alweer bijna een jaar geleden is, sinds het coronavirus ons land wist te bereiken. Iedereen snakt naar versoepelingen, waardoor het zeer goed voor te stellen is dat een enkeling alvast met een schuin oog richting de zomer kijkt. Waar kunnen we heen en mogen we dan überhaupt wel op vakantie? Mochten we in het slechtste geval gebonden zijn aan een verplichte vakantie in Nederland, dan hebben wij speciaal voor jou alvast wat mogelijke alternatieve opties van ons eigen kikkerlandje op een rijtje gezet. 

 

Ontdek de prachtige flora en fauna op de Veluwe

Nederland mag dan wel een dichtbevolkt land zijn, maar aan natuurgebieden hebben we gelukkig geen gebrek. Een van de mooiste en meest bekende is toch wel Nationaal Park De Hoge Veluwe. Met vele honderde kilometers aan paden door dikke bossen en uitgestrekte heidevelden, is dit gebied een walhalla voor wandelaars en natuurliefhebbers. Daarnaast is de Veluwe de thuisbasis van de Nederlandse Big five, waardoor je met een beetje geluk oog in oog komt te staan met groot wild!

 

Heerlijk uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Vergeet de Costa Brava en de Côte d’Azur, want de brede Zeeuwse zandstranden doen hier echt niet voor onder. Met een ruime hoeveelheid kustlijn, beschikt de provincie Zeeland over talloze stranden waar je u tegen zegt. Combineer bijvoorbeeld je bezoek aan het Breezand (Vrouwenpolder), Banjaardstrand (Kamperland), Badstrand (Domburg) of De Hoge Hilt (Zoutelande) met een verblijf in de buurt en je hebt een prima alternatief voor een buitenlandse zonvakantie!

 

Cultuur snuiven in historisch Drenthe 

Voor een ieder die geschiedenis wil combineren met een vakantie in eigen land, is in Drenthe aan het juiste adres. In deze provincie vind je namelijk het door UNESCO erkende Hondsruggebied. Naast de oudste natuur van Nederland, vind je hier ook indrukwekkende hunebedden en oorlogsbunkers. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er in dit gebied ook bijzondere ruggen en dalen te vinden die zijn gevormd in de ijstijd! 

 

Ervaar het eilandgevoel op de Waddeneilanden

Voor wie dacht het ultieme eilandgevoel alleen op tropische oorden in Thailand en Indonesië te ervaren, heeft het flink mis. Onze eigen Waddeneilanden beschikken namelijk over talloze pareltjes die liggen te wachten om door de Nederlandse vakantieganger ontdekt te worden. Stap bijvoorbeeld op de fiets en laat je verbazen door schilderachtige dorpjes, brede zandstranden en de verscheidenheid aan landschappen. Mocht je toch liever het avontuur willen opzoeken? Doe dat dan tijdens het wadlopen!

Houd er rekening mee dat het weer voor de lange termijn altijd lastig te bepalen is in Nederland, dus kijk vlak voor vertrek nog even goed wat voor weer het wordt. Zo kun je beter inschatten wat je allemaal mee moet nemen in je koffer!