Wil je graag op zonvakantie in april en weet je niet welke bestemmingen geschikt zijn in deze maand? Of ben je op zoek naar tips of leuke feitjes over zonvakanties in april? Dan zit je hier goed! In Europa zijn wel een paar bestemmingen waar je in april nog kunt genieten van het zonnetje, maar in landen buiten Europa heb je meer zonzekerheid. Hieronder lees je de leukste bestemmingen voor en feitjes over de maand april.

Egypte

Egypte ligt op een paar uurtjes vliegen en is een zonzekere bestemming. Egypte is ideaal voor een zon, zee en strandvakantie en biedt veel luxe accomodaties. Zo zijn de badplaatsen Hurghada en Marsa Alam erg bekend en ideaal om te genieten van een zonvakantie. Verder kan je er duiken en culturele schatten ontdekken. Zo vind je in Egypte prachtige piramides, tempels en musea. 

Temperaturen: rond de 28°C met 10 zonuren per dag
Reisduur: circa. 5 uur vliegen

Leuke feitjes:
Egypte is 25 keer zo groot als Nederland.
Bijna 96% procent van Egypte bestaat uit woestijn.
-De Rode Zee is een van de populairste duikgebieden ter wereld.

Senegal

Senegal is een heerlijke bestemming om in april te bezoeken. In Senegal tref je mooie stranden, een prachtige natuur en een kleurrijke cultuur. In de bekende badplaatsen vindt je veel luxe hotels, waar je heerlijk tot rust kan komen. De natuurparken in Senegal mag je zeker niet missen. Ook een safari is een leuke manier om de natuur te ontdekken. 

Temperaturen: rond de 28°C met 10 zonuren per dag
Reisduur: circa. 6 uur vliegen

Leuke feitjes:
-Je vindt in Senegal meer dan 700 kilometer aan kustlijn.
-Het hele jaar door is het overdag tussen de 25°C en 35°C graden.

 

Zuid-Spanje

In april kun je een prachtige rondreis maken door Andalusië. Hier kan je volop genieten van tapas en de dans genaamd de flamenco. Daarbij is de kuststad Malaga ook zeker een aanrader. Er zijn heerlijke stranden te vinden en er is veel te doen. 

Temperaturen: rond de 22°C in april
Reisduur: circa. 3 uur vliegen

Leuke feitjes:
– Vroeger heette Andalusië: Vandalucia 
– Spanje kent maar liefst 4 talen