Wil je graag op zonvakantie in augustus en weet je niet welke bestemmingen geschikt zijn in deze maand? Of ben je op zoek naar tips of leuke feitjes over zonvakanties in augustus? Dan zit je hier goed! In Europa zijn bestemmingen waar je in augustus kunt genieten van het zonnetje, maar ook in landen buiten Europa heb je zonzekerheid. Hieronder lees je de leukste bestemmingen voor en feitjes over de maand augustus.

Griekenland

Griekenland is een super populaire bestemming voor een heerlijke zonvakantie en dat is te begrijpen! Griekenland heeft veel mooie eilanden met witte stranden, helderblauw water en Griekse authentieke dorpjes. Eilandhoppen kan dus perfect in Griekenland. Naast dat het een ideale bestemming is voor zonliefhebbers, kunnen cultuurliefhebbers ook hun ogen uitkijken. Griekenland bezit namelijk veel culturele sights, zoals tempels, kathedralen en historische musea. 

Temperaturen: rond de 28°C met 10 zonuren per dag
Reisduur: circa. 2,5 uur vliegen

Leuke feitjes:
-Griekenland heeft ruim 5000 eilanden!
-Griekenland is met haar 3000 zonuren per jaar één van de zonnigste bestemming van Europa. 

 

Italië

Italië kent veel mooie streken en eilanden. Zo kan je voor een heerlijke zonvakantie terecht in Positano, aan de Amalfikust of op Sardinië en Sicilië. De Middellandse Zee is rond Sardinië erg helder, waardoor je hier goed kan snorkelen. Verder biedt Italië een prachtige natuur, denk bijvoorbeeld aan Toscane of de Dolomieten. Ook kan je heerlijk verdwalen in één van de prachtige Italiaanse steden, zoals Rome, Florence of Venetië.

Temperaturen: rond de 29°C met 10 zonuren per dag
Reisduur: circa. 2 uur vliegen

Leuke feitjes:
-Italië is het vijfde meest bezochte land ter wereld.
-Italië heeft de meeste culturele erfgoederen op de UNESCO lijst.

 

 

Frankrijk

Heerlijke wijnen, goede temperatuur en prachtige natuur… Klinkt goed toch? Frankrijk is het ideale land om in de zomer naar toe te gaan. Het heeft jullie namelijk van alles te bieden! Maak een mooie rondreis door Frankrijk of zoek naar een plek waar jullie de gehele vakantie blijven. De kust heeft een heerlijke temperatuur en ook landinwaarts is de temperatuur in augustus erg aangenaam. 

Temperaturen: rond de 27°C per dag
Reisduur: dit verschilt per gebied en of je met de auto gaat of gaat vliegen. 

Leuke feitjes:
– In Frankrijk worden jaarlijks rond de 500 miljoen slakken gegeten. 
– De meest gedronken drank in Frankrijk is mineraal water. Je zou bij Frankrijk toch eerder aan wijn denken…