Wintersport met eigen vervoer

Wie ooit op wintersport is geweest, weet dat de laatste kilometers op weg naar je bestemming tricky kunnen zijn. Besneeuwde wegen, sneeuwstormen en ijs op de weg, een paar voorbeelden van wat je tegen kan komen. Denk daarom altijd goed aan de veiligheid van jou en je meerijders!

 

Sneeuwkettingen

Als je weinig ervaring hebt met het rijden in de sneeuw is het aan te raden om met sneeuwkettingen over je banden te rijden. Op vrijwel elke auto passen sneeuwkettingen, maar let wel goed op of je de goede koopt. Sneeuwkettingen zijn beschikbaar in verschillende maten en zowel online als in allerlei winkels te koop. Online kun je checken welke maat sneeuwkettingen bij jouw auto past.

Daarnaast moet je er op letten dat je je sneeuwkettingen op tijd plaatst. Plaats ze niet pas wanneer je al midden in de sneeuw zit, maar iets daarvoor. Zo rij je goed voorbereid de gladde wegen op.

 

Rijden op wintersport

Zorg er daarnaast altijd voor dat je rustig rijdt. Zolang jullie rustig alle bochten nemen, en het overzicht houden, maak je de kans op ongelukken klein. Rem niet te hard, laat je auto een constante snelheid rijden en probeer niet op gevaarlijke stukken veel te schakelen.

Ook is het handig om tijdens je trip naar je wintersportbestemming winterbanden onder je auto te hebben. Met winterbanden heb je meer grip dan met zomerbanden.

Beknopt nog de beste rijtips tijdens wintersport:

  • Houd afstand
  • Kijk ver voor je uit
  • Rem niet te hard
  • Trek rustig op
  • Kijk altijd extra goed uit!

 

Wil je nog meer informatie over het voorbereiden en rijden naar je wintersportbestemming? Kijk dan op de website van de ANWB.