Als je aan een tropisch eiland denkt, dan denk je aan palmbomen, witte stranden en een azuurblauwe zee… Zanzibar heeft dit allemaal! Het is een paradijs voor watersporters, duikers en snorkelaars, maar het eiland heeft ook oude dorpjes, veel geschiedenis en een interessante cultuur. Stone Town is de hoofdstad van Zanzibar en dit is ook waar Freddie Mercury is geboren. Je kunt daar zijn huis nog bekijken, waar hij en zijn familie woonden voordat ze naar Groot Brittannië verhuisden. Maar er is op het eiland veel meer te zien dan zon, strand en Freddie alleen. Lees hier verder over de vele bezienswaardigheden die Zanzibar te bieden heeft.

 

De mooiste zandstranden ter wereld op Zanzibar

Het eiland heeft een groot aantal stranden en op elk strand is wat anders te zien en doen. De mooiste zandstranden ter wereld vind je aan de noord- en oostkust. Hier tref je ook uitstekende snorkel- en duiklocaties aan. Bekijk zeeschildpadden, een verscheidenheid aan vissen, zeepaardjes en koralen in allerlei kleuren. Wil je liever met dolfijnen zwemmen en vissersdorpjes bezoeken, dan moet je aan de zuidoostkust zijn. Hier kun je ook zeilen in een traditioneel Arabische dhow. Zoek je het liefste de rustige stranden op, ga dan naar de zuidwestkust en de Menai Bay Conservation Area. Hier kijken duikers van elk niveau hun ogen uit!

 

Stone Town

Als je op Zanzibar bent mag een bezoek aan Stone Town, de hoofdstad van het eiland, niet ontbreken. De inwoners komen van origine uit Afrika, India en de Arabische wereld en dat levert een interessante mix van culturen op. De stad staat ook bekend om de geurige en kleurrijke markten, smalle steegjes, mooi bewerkte houten deuren en de vele barretjes en restaurantjes. Bezoek dan het House of Wonders ook. Dit is het voormalige paleis van de Sultan dat je direct herkent aan de klokkentoren en de hoge zuilen.

 

Verschillende excursies

Er worden je een verscheidenheid aan manieren aangeboden om het eiland te bekijken en door een excursie uit te kiezen zie je exact dat waar jouw interesse ligt. Ga de kruidenplantages langs, doe een mountainbike excursie over Zanzibar, bezoek de schildpadden van Prison Island, bezoek de apen op Jozani Forest en beoefen je favoriete watersport. Zanzibar zal indruk achterlaten op iedereen.

 

Wanneer kun je het beste naar Zanzibar gaan?

Het antwoord op deze vraag is: altijd. Op het eiland is een tropisch klimaat, wat betekent dat het er altijd heerlijk warm en zonnig is. Gemiddeld is de temperatuur er 27 graden, wat betekent dat je het hele jaar door heerlijk weer kunt verwachten. Er is wel een regenseizoen en dit is in april en mei. Koud is het dan nog steeds niet, maar de kans op regen is wel groter. Dat gezegd hebbende, de buien duren vaak niet langer dan 20 minuten en daarna is het weer heerlijk warm en zonnig. Eigenlijk hoef je je bezoek aan Zanzibar dus om het regenseizoen niet uit te stellen. Boek daarom vandaag nog en jij en je reisgezelschap gaan een warme, gevarieerde, rustgevende en kleurrijke vakantie tegemoet.

 

Wil je jouw droomreis werkelijkheid laten worden? Kijk dan snel op Tanzaniaspecialist.com