Curaçao is een van de meest populaire vakantiebestemmingen… Naast het heerlijke weer heel het jaar door heeft curaçao zijn populariteit vooral te danken de vele mooie witte stranden en de blauwe zee. Maar er  zijn ongeveer 40 van zulke stranden op Curacao…Hoe kies je nou welke stranden je gaat bezoeken. Wij hebben de leukste stranden van Curaçao voor je op een rijtje gezet.

 

1. Santa Cruz

Santa Cruz is een strand dat vooral bekend staat door ‘Captain Goodlife’ de eigenaar van het bedrijf genaamd Let’s go watersports. Je zult je op dit strand gelijk thuis voelen door een warm welkom. Je kunt bij Captain Goodlife een kajak huren of een drankje drinken in zijn bar. Ook kan je mee in de watertaxi. Vanuit de watertaxi ontdek je verschillende privé strandjes waar je alleen per boot kan komen en kan je onder water verschillende grotten spotten.

 

2. Porto Marie 

Porto Marie is een baai met een super wit strand. Het strand is vrij ruim en daarom is er vaak veel plek. Dit strand is perfect om te snorkelen of duiken. Er zit dan ook een duikschool gevestigd op dit strand. Bij deze baai is een ‘dubbele rif’ te vinden waar vissen zich achter schuilen. Er is daarom een prachtig onderwaterleven. Ook is dit strand kindvriendelijk doordat het geleidelijk afloopt. Er is ook een grote bar aanwezig waar je lekker kunt eten of een drankje kunt doen.

 

3. Jan Thiel

Jan Tiel Beach is een van de bekendste stranden van curaçao. Houd rekening met de drukte bij dit strand. Ook is een bezoek tegen betaling. Dit strand staat vooral bekend om de vele faciliteiten en is daarnaast erg mooi. Je kunt op dit strand meerdere watersporten uitoefenen waaronder duiken, jetskien, flyboarden, kajakken en snorkelen. Daarnaast zijn er meerdere beachclubs te vinden. Naast de Jan Thiel beach zijn er shopgelegenheden. 

 

4. Kokomo beach

Kokomo beach zit aan de Vaersenbaai in de buurt van Willemstad. Het is een klein strandje, maar beschikt wel over veel faciliteiten. Ook bij deze baai is er sprake van een prachtig onderwaterleven. Er zit een duikschool waar je de juiste benodigdheden kunt huren.

Kokomo staat bekend als een strand met een gezellige sfeer. Er zit een beachclub genaamd Kokomo beach club. Doordeweeks kun je hier lekker relaxen en in het weekend kun je genieten van bijvoorbeeld dj’s en live bands.

 

5. Mambo beach

Mambo beach is een van de mooiste stranden van curaçao en vooral geliefd onder de jongeren. Het is erg populair en daarom is een bezoek aan dit strand tegen betaling. Dit strand heeft haar naam te danken aan de populairste beachclub: Mambo Beach. Er zitten op dit strand meerdere restaurants, bars en beachclubs waar je lekkere drankjes kunt drinken en een kunt eten. In het weekend zijn er meerdere gezellige feestjes die tot ‘ s avonds laat doorgaan. Dit geldt vooral voor in het hoogseizoen, daarbuiten is het vrij rustig. 

 

 Zoals je ziet heeft ieder strand weer iets wat het speciaal maakt. Wij hopen dat we je op weg hebben geholpen en je meer te weten bent gekomen over deze leuke strandjes. Wij hopen dat je een leuke vakantie zal hebben… Maar dat moet vast goed komen op het prachtige Curaçao. Have Fun!