Italië is een super mooi en gevarieerd land. Zo heb je er prachtige bergen zoals de Pyreneeën, mooie steden zoals Venetië, Rome en Florence, maar ook prachtige kustplaatsjes met mooie stranden en kliffen. Ga je binnenkort op vakantie naar Italië of ben je gewoon benieuwd wat de mooiste plekjes van italië zijn? Lees dan snel verder, want hieronder worden de mooiste bestemmingen en regio’s beschreven!

 

Toscane

Toscane is een regio in midden-Italië en beslist een van de mooiste regio’s van het land. Toscane heeft een prachtige natuur met groene heuvels, mooie wijngaarden en prachtige landhuizen. Verder zijn er middeleeuwse dorpjes, maar aan de andere kant ook veel bruisende steden zoals Pisa en Florence. Deze steden zijn perfect voor een culturele stedentrip! 

 

Cinque Terre

De Cinque Terre ligt aan de Italiaanse kust en bestaat uit 5 dorpjes, namelijk: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Sinds 1997 staat de Cinque Terre op de Unesco werelderfgoedlijst. De dorpjes zijn bijna allemaal gebouwd op kliffen en zijn erg kleurrijk. Zeker een aanrader als je naar italië gaat!

 

Amalfikust

De Amalfikust ligt ten zuiden van de stad Napels en staat sinds 1996 op de Unesco werelderfgoedlijst. De Amalfikust is zonder twijfel een van de mooiste kusten van Europa! De Amalfikust heeft helderblauw water, prachtige kliffen en schilderachtige dorpjes. Breng zeker een bezoek aan de plaatsjes Positano, Sorrento en Amalfi.

 

Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Het is niet alleen populair onder de buitenlandse toeristen, maar ook veel Italianen zelf bezoeken het meer om er even tussenuit te gaan. Het Gardameer ziet er heel schilderachtig uit met haar mooie blauwe water en de vele dorpjes die eromheen liggen. Een paar kilometer in het meer ligt het schiereiland Sirmione. Dit pareltje heeft veel historische bezienswaardigheden en is dus zeker een must visit als je naar het Gardameer gaat.