Wil je graag op zonvakantie in december en weet je niet welke bestemmingen geschikt zijn in deze maand? Of ben je op zoek naar tips of leuke feitjes over zonvakanties in december? Dan zit je hier goed! In landen buiten Europa heb je veel meer zonzekerheid. Hieronder lees je de leukste bestemmingen voor en feitjes over de maand december.

Thailand

Thailand heeft alle elementen om jouw reis onvergetelijk te maken. In Thailand tref je namelijk mooie stranden, bijzondere tempels, een prachtige natuur en zo veel meer. Thailand heeft voor ieder wat wils. Zo kun je ervoor kiezen om luxe in een resort te verblijven of om rond te reizen en de cultuur te ontdekken. Een combinatie kan natuurlijk ook! 

Temperaturen: rond de 31°C met 8 zonuren per dag
Reisduur: circa. 12 uur vliegen

Leuke feitjes:
-Thailand in het Thais is ‘Prathet Thais’. Dit betekend ‘Land van de vrije mensen’. Thailand is namelijk het enige land dat nooit gekoloniseerd is in Zuid-Oost Azië door Europeanen.  
-10% van alle diersoorten op de wereld leven in Thailand.

Dominicaanse Republiek 

De Dominicaanse Republiek is een populaire bestemming in het Caribisch gebied. Het land is vooral populair voor strandvakanties. Je treft hier namelijk mooie witte stranden met helderblauw water en wuivende palmbomen. Ook kan je hier ongerepte natuur, mooie historische steden en waanzinnige watervallen vinden. In Punta Cana kan je perfect terecht voor een strandvakantie!  

Temperaturen: rond de 29°C met 7 zonuren per dag
Reisduur: circa. 10 uur vliegen

Leuke feitjes:
-De Dominicaanse Republiek heeft 16 natuurparken en er zijn maar liefst 56.000 soorten bomen, bloemen en planten te vinden.
-De Dominicaanse Republiek heeft 300 kilometer aan mooie bounty stranden. 

 

Zuid-Afrika 

Zuid-Afrika is de ideale bestemming in december! De temperatuur is heerlijk en er is erg veel te doen… Bezoek het prachtige Kaapstad en leer de stad kennen. Je kunt ook een mooie rondreis maken door Zuid-Afrika inclusief safaritour. Zuid-Afrika staat bekend om de verbazingwekkende wildlife en natuur. Vergeet ook zeker niet om naar een van de vele wijnvelden te gaan om daar heerlijke wijnen te proeven. 

Temperaturen: rond de 20°C 
Reisduur: circa. 19 uur vliegen

Leuke feitjes:
– Er worden in Zuid-Afrika officieel 11 talen gesproken. 
– De Tafelberg in Kaapstad wordt gezien als een van de 7 natuur wonderen.