Zuid-Amerika blijft een van de leukste en mooiste continenten om doorheen te reizen. Je vindt er veel verschillende culturen en zo’n beetje elk klimaat is er vertegenwoordigd, van de pampas in Bolivia tot de woestijnen in Chili en van Titicaca meer in Peru tot de hoogste bergen die je over het hele continent vindt. Ook vind je er een divers aanbod aan stranden, van hagel witte, tot tropisch zwarte. Dit maakt het continent uniek en nog meer de moeite van het bezoeken waard. Tijd voor een opsomming van de mooiste stranden van Zuid-Amerika.

 

San Andres in Colombia

San Andres is een prachtig eiland met het mooiste strand in heel Zuid-Amerika. Je vindt er namelijk hagelwitte stranden, kristalhelder water en een ‚hangmatten bestaan.’. Toch is het centrum van het eilandje niet zo mooi. Je komt hier echt voor de stranden. Er komen veel duikers op af, want je hebt hier meer dan 35 indrukwekkende duikplekken met onaangetaste koraalriffen. San Andres ligt overigens voor de kust van Nicaragua.

 

Ilha Grande in Brazilië

Ook Brazilië mag niet ontbreken in het rijtje. Dit land heeft ontelbaar veel stranden waar je prima kunt bijkomen van de hectiek die Zuid-amerika ook kan zijn. Ilha Grande is een prachtig strand. Schitterend helder water, witte zandstranden, een lekkere beach-vice en palmbomen waar je ven kunt schuilen voor de zon. Het eiland maakt deel uit van Angra dos Reis, een Braziliaanse archipel met maar liefst 365 verschillende (prachtige) eilanden.

 

Puerto Piramides in Argentinië

Verwacht geen hagelwit zand met een turkooizen blauwe zee in Puerto Piramides in Argentinië. In plaats daarvan krijg je een strand met een heel aparte sfeer. Je komt er namelijk terecht in een dorp met (oud) walvisvaarders. Nu wordt er echter alleen nog maar op ze gejaagd met een boot vol toeristen. Want dit is één van de beste plekken om walvissen te spotten. In de Argentijnse zomer zwemmen er letterlijke enkele honderden walvissen met jongen in de baai. Wanneer je dus met zonsondergang op het strand ligt en de omliggende rotsen prachtig oranje ziet kleuren, heb je een goede kans dat je vanaf het strand de walvissen ziet spelen.