Wil je graag op zonvakantie in februari en weet je niet welke bestemmingen geschikt zijn in deze maand? Of ben je op zoek naar tips of leuke feitjes over zonvakanties in februari? Dan zit je hier goed! In Europa zijn wel een paar bestemmingen waar je in februari nog kunt genieten van het zonnetje, maar in landen buiten Europa heb je meer zonzekerheid. Hieronder lees je de leukste bestemmingen voor en feitjes over de maand februari.

Gambia

Gambia, oftwel ‘The Smiling Coast of Africa’, is een perfecte bestemming voor een zonvakantie in de maand februari. Je kunt hier heerlijke genieten van de Afrikaanse sferen en de Afrikaanse cultuur ontdekken. Naast dat Gambia veel mooie stranden heeft en een mooie natuur, heeft Gambia ook veel zonuren, waardoor je eigelijk heel het jaar door naar Gambia op zonvakantie kan. 

Temperaturen: rond de 33°C met 9 zonuren per dag
Reisduur: circa. 6 uur vliegen

Leuke feitjes:
Het woord ‘Gambia’ komt van een veelgebruikte lijfspreuk van de Gambiaanse bevolking: ‘Come and Be’.
-Gambia is het kleinste land op het vasteland van Afrika.

 

Aruba

Aruba, ook wel bekend als ‘One happy island’, behoort tot de ABC-eilanden en ligt in het Caribische gebied. Als je op zoek bent naar een zon, zee & strandvakantie, zit je op Aruba zeker goed. Aruba heeft mooie witte stranden met helderblauw water en is de perfecte bestemming om goed te kunnen snorkelen. Als je geluk hebt, kan je zelfs met schildpadden zwemmen! Breng zeker een bezoekje aan Oranjestad, Flamingo Beach en het nationaal park Arikok.

Temperaturen: rond de 30°C met 8 zonuren per dag
Reisduur: circa. 10 uur vliegen

Leuke feitjes:
Bijna 20% van het eiland Aruba is officieel een nationaal park.
 Aruba is een van de beste snorkelbestemmingen in het Caribisch gebied.

 

Jamaica

Dit eiland in de Caribische zee is perfect voor een zonvakantie in de maand februari. Het land staat bekend om de rum, reggae, suikerriet, rasta en Bob Marley. Het eiland bevindt zich in het Caribisch gebied. Jamaica heeft prachtige hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Het is dan ook niet zo gek dat er aan die stranden veel resorts te vinden zijn. Het binnenland van Jamaica beschikt over verbazingwekkende tropische regenwouden.

Temperaturen: gehele jaar tussen de 25 en 35 graden
Reisduur: circa. 11,5 uur vliegen

Leuke feitjes:
Jamaica heeft een van de duurste koffiesoorten.
– Jamaicanen zeggen dat de hoeveelheid aluminum in de bodem van het eiland zou zorgen voor een betere ontwikkeling van de spiervezels bij een foetus tijdens de zwangerschap. Vandaar dat Usian Bolt zo snel is… Aldus de Jamaicanen.