Het is oktober en dat betekent dat de herfstvakantie binnenkort weer voor de deur staat. Doordat in deze periode van het jaar de buitentemperatuur aardig fris kan zijn, de blaadjes van de bomen vallen en het zichtbaar steeds iets vroeger donker wordt, zit men vaak in dubio. Een last minute vakantie in Nederland boeken en er toch even lekker een aantal dagen tussenuit gaan, of toch liever thuisblijven en een aantal individuele activiteiten inplannen. Voor allebei valt wat te zeggen, maar voor wie iets verder durft te kijken dan alleen het weer, die ontdekt dat de herfst het ideale seizoen is om met elkaar door te brengen. Nog geen idee? Laat je inspireren door een aantal leuke tips voor in de herfstvakantie 2020.

 

Heerlijk uitwaaien op de waddeneilanden 

Je zou ze onterecht bijna vergeten, maar onze vijf kleine eilandjes in de Noordzee vormen de ideale thuisbasis voor een onvergetelijke herfstvakantie. Zet je gedachten even op nul en laat je lekker uitwaaien op de prachtig brede zandstranden. Of pak de fiets en ontdek de schoonheid van authentieke dorpjes als Den Burg (Texel), Hollum (Ameland) en West (Terschelling). De echte avonturiers kunnen ook tijdens de herfstvakantie hun hart ophalen tijdens het wadlopen. Wie weet kom je met een beetje geluk wel oog in oog te staan met een zeehond! 

 

Laat je inspireren op de Veluwe

Waar kun je de herfst nu beter beleven dan op de Veluwe? Precies.. nergens! Tijdens dit seizoen kleurt de gehele Hoge Veluwe 50 tinten geel, oranje en rood, vallen de kastanjes uit de bomen, schieten ontelbaar verschillende paddenstoelen uit de grond en leggen de winterslapers in het dierenrijk een voedselvoorraadje aan. Naast het maken van prachtige wandelingen, organiseert het Nationale Park de Hoge Veluwe tijdens de herfstvakantie een fotopuzzeltocht voor de kids en een herfstverrassingstocht voor de wat oudere bezoeker. Een echte must voor het oog!

 

Op safari in eigen land

Vanwege het aanhoudende coronavirus kunnen we je helaas niet adviseren om in de herfstvakantie op safari te gaan in Zuid-Afrika. Gelukkig hebben wij in Nederland met safaripark de Beekse Bergen, een een leuk alternatief. Pak de auto en met een beetje fantasie bevind je je direct op de Afrikaanse Savanne. En het leukste van alles, je kan er ook overnachten! Dus of je je nu een of meerdere dagen tussen de leeuwen, zebra’s en neushoorns wilt begeven, It’s up to you. 

 

Griezelen in een pretpark

Oktober staat natuurlijk ook in het teken van het steeds populairder wordende Halloween. Diverse pretparken in Nederland organiseren daarom tijdens de herfstvakantie zogenoemde Fright Nights, waarbij de bezoekers de stuipen op het lijf worden gejaagd door zombies, bloeddorstige vampiers en enge clowns. Durf jij het aan?

 

Oost west, thuis best 

Natuurlijk kun je het tijdens de herfst thuis ook gezellig maken. Er gaat tenslotte maar weinig boven je eigen vertrouwde omgeving. Speel bijvoorbeeld onder het genot van een warme kop chocolademelk een leuk bordspelletje met vrienden of familie. Bak erop los en maak de lekkerste herfstrecepten of maak de mooiste herfstknutsels met de kids!