Bent u van plan om iets van de wereld te zien? Dan zijn er natuurlijk talloze plekken die u een keer bezocht moet hebben. Ook is het ondernemen van een safari in Afrika (bijvoorbeeld bij AV Tours) één van de mooiste dingen die u kunt doen op het gebied van reizen. Hier zult u de “big 5” zien en er zijn nog tal van andere wilde, maar vooral ook mooie dieren te vinden. Soms kost het alleen nogal wat moeite om een dergelijke safarireis in te richten en wij zullen een aantal belangrijke zaken toelichten.

Het soort safari

Allereerst zult u moeten beslissen wat voor soort safari u gaat plannen. U kunt een aantal varianten kiezen. Hierbij moet u denken aan een klassieke safari met een gids, een safari waarbij u zelf de touwtjes in handen heeft en dus zelf achter het stuur zult stappen of een wandelsafari. U kunt het zo gek niet bedenken en het is mogelijk. In sommige delen van Afrika kunt u er zelfs voor kiezen om op een kano safari te gaan. Fantastisch toch?

De safari bestemming kan verschillen

Afhankelijk van het type safari dat u gaat doen zult u ook een bestemming moeten bepalen. Zo kunt u voor Zambia kiezen als u een wandelsafari wilt ondernemen. Hierbij moet u echter wel rekening houden met de dieren die er zijn. Wilt u graag neushoorns zien? Dan zullen wij u helaas teleur moeten stellen, want deze zijn niet te vinden in Zambia.

De bekendste en misschien wel mooiste plekken voor een safari zijn Kenia en Tanzania. Hier zijn de bekende “big 5” te vinden en daarnaast zijn er ook verschillende natuurgebieden. De landschappen in deze landen kunnen ook erg verschillen, want Kenia kent ook berggebieden waar natuurlijk weer andere diersoorten te vinden zijn. Een andere populaire safari bestemming is trouwens Zuid-Afrika. Ga je op safari in Zuid-Afrika? Plak er dan meteen een paar dagen Kaapstad aan vast. Hier ontdek je de schitterende kust, maar ook heerlijke wijngebieden waar je van top tot teen verzorgd wordt.

Gids is vrijwel noodzakelijk bij een safari

U moet er altijd voor zorgen dat u een erkende gids heeft die u begeleidt in het gebied dat u bezoekt. Sommige mensen denken wel even zelf het gebied/natuurpark te verkennen, maar er schuilen veel gevaren. Zorg daarom vooraf dat u een gids aanneemt die u door het park wijst.