Wil je graag op zonvakantie in januari en weet je niet welke bestemmingen geschikt zijn in deze maand? Of ben je op zoek naar tips of leuke feitjes over zonvakanties in januari? Dan zit je hier goed! In Europa zijn wel een paar bestemmingen waar je in januari nog kunt genieten van het zonnetje, maar in landen buiten Europa heb je meer zonzekerheid. Hieronder lees je de leukste bestemmingen voor en feitjes over de maand januari.

De Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een eilandgroep die behoren tot Spanje. Ze liggen in de Atlantische Oceaan voor de kust van Marokko, best zuidelijk dus. Door deze zuidelijke ligging hebben deze eilanden het hele jaar door fijne temperaturen. De eilandgroep bestaat uit 7 eilanden en elk eiland heeft zo zijn eigen kenmerken en bijzonderheden. Zo heeft La Palma een hele groene natuur, Lanzarote een roodkleurig vulkanisch landschap en Fuerteventura de mooiste stranden.

Temperaturen: rond de 19°C met 6 á 7 zonuren per dag
Reisduur: circa. 4 uur vliegen

Leuke feitjes:
De Canarische Eilanden hebben twee hoofdsteden. Een ligt op Tenerife genaamd Santa Cruz en de andere ligt op Gran Canaria genaamd Las Palmas.
-De Canarische Eilanden zijn alle van vulkanische oorsprong en er zijn meerdere vulkanen nog actief op de Canarisch Eilanden. 

 

Curacao

Curacao is een absolute droombestemming met haar witte stranden, helderblauwe water en prachtige snorkelspots. Januari is de minst warme maand op Curacao, maar hierdoor heb je in deze maand juist hele fijne temperaturen en niet te veel last van de hitte. Verder mag een bezoekje aan de hoofdstad Willemstad zeker niet ontbreken. Willemstad staat sinds 1997 op de UNESCO werelderfgoed lijst en is tevens de grootste stad van de Nederlandse Antillen.

Temperaturen: rond de 29°C met 8 zonuren per dag
Reisduur: ongeveer 9,5 uur vliegen

Leuke feitjes:
-Curacao doet niet aan zomertijd. Het is het het hele jaar door dezelfde tijd. 

 

Kaapverdië

Kaapverdië is een land in de Atlantische Oceaan bestaande uit verschillende eilanden. De eilanden zijn in een korte periode uitgegroeid tot een populaire zonbestemming. De mooie stranden, prachtige natuur en rijke cultuur maakt Kaapverdië een perfecte bestemming voor een zonvakantie. Elk eiland is heel verschillend. Zo hebben sommige eilanden enorme kliffen en andere vulkaanlandschappen en woestijnen.

Temperaturen: rond de 25°C met 6 tot 8 zonuren per dag
Reisduur: 6 uur vliegen

Leuke feitjes:
Op Kaapverdië spreken ze Portugees, dit komt omdat Kaapverdië heel lang een Portugese kolonie is geweest. 
-Kaapverdie bestaat uit 10 landen, maar 90% van de toeristen gaan naar Sal en Boa Vista.