Wil je graag op zonvakantie in juli en weet je niet welke bestemmingen geschikt zijn in deze maand? Of ben je op zoek naar tips of leuke feitjes over zonvakanties in juli? Dan zit je hier goed! In Europa zijn bestemmingen waar je in juli kunt genieten van het zonnetje, maar ook in landen buiten Europa heb je zonzekerheid. Hieronder lees je de leukste bestemmingen voor en feitjes over de maand juli.

Spaanse Costa’s

Op zoek naar een bestemming voor een heerlijke zonvakantie op een paar uurtjes vliegen? De Spaanse Costa’s, zoals de Costa Blanca, Costa Brava en Costa Dorada, zijn de ideale plek om te genieten van een zon, zee en strandvakantie. De Costa’s kennen veel zonuren, levendige badplaatsen en heerlijke zandstranden. Aan de costa’s wordt het niet té warm in de zomer, ideaal dus!

Temperaturen: rond de 27°C met 10 zonuren per dag
Reisduur: circa. 2,5 uur vliegen

Leuke feitjes:
-De kustlijn van Spanje is bijna 8000 kilometer lang.
-Spanje heeft vier officiële regionale talen, namelijk: Catalaans, Baskisch, Galicisch en Aranees.

Kroatië

Kroatië wordt ook wel de parel van de Adriatische Zee genoemd. Deze nog wat onbekendere vakantiebestemming heeft mooie stranden, helderblauwe wateren en een super mooie natuur. Zo vind je in Kroatië waanzinnige watervallen, meren en bergen. Verder heeft Kroatië super veel historische stadjes die zeker de moeite waard om te bezoeken! Een aantal steden zijn: Dubrovnik, Pula en Zagreb. 

Temperaturen: rond de 28°C met 10 zonuren per dag
Reisduur: circa. 2 uur vliegen

Leuke feitjes:
-De kleinste stad ter wereld, genaamd Hum, ligt in Kroatië. 
-Kroatië heeft bijna 6000 kilometer aan kustlijn.