Wil je graag op zonvakantie in juni en weet je niet welke bestemmingen geschikt zijn in deze maand? Of ben je op zoek naar tips of leuke feitjes over zonvakanties in juni? Dan zit je hier goed! In Europa zijn bestemmingen waar je in juni kunt genieten van het zonnetje, maar ook in landen buiten Europa heb je zonzekerheid. Hieronder lees je de leukste bestemmingen voor en feitjes over de maand juni.

Cyprus

Cyprus is een ideale vakantiebestemming voor een mix van strand en cultuur. De stranden van Cyprus behoren tot de schoonste stranden van Europa. Cyprus is het warmste en droogste eilanden van de Middellandse Zee, je kunt hier dus perfect terecht voor een heerlijke strandvakantie. Verder bezit Cyprus een rijk cultuur erfgoed, zoals opgravingen, monumenten en kastelen. 

Temperaturen: rond de 28°C met 12 zonuren per dag
Reisduur: circa. 4 uur vliegen

Leuke feitjes:
-Cyprus is verdeeld is een Turk en een Grieks gedeelte.
-Cyprus is het derde grootste eiland van de Middellandse Zee. 

De Balearen 

De Balearen is een eilandengroep die behoort tot Spanje en bestaat uit: Ibiza, Mallorca, Formentera en Menorca. De eilanden zijn een voor een de moeite waard om te bezoeken! De eilanden hebben mooie baaitjes, helderblauw water en leuke Spaanse dorpjes. Je kunt hier heerlijk rondtoeren met een auto, geweldig snorkelen of genieten van de Spaanse tapas. 

Temperaturen: rond de 26°C met 10 zonuren per dag
Reisduur: circa. 2,5 uur vliegen

Leuke feitjes:
-De grootste nachtclub ter wereld is te vinden op Ibiza.
-De hoofdstad van zowel Mallorca als de Balearen is Palma de Mallorca. 

 

 

Seychellen

De Seychellen is een eilandgebied in Afrika. De eilandgroep bestaat uit zo’n 115 tropische eilanden. De Seychellen staat bekend om de prachtige witte stranden en azuurblauwe zee. In juni is de temperatuur rond de 30 graden, ideaal dus voor een lekkere zonvakantie… De Seychellen is de ideale uitvalbasis voor duik- en snorkelliefhebbers. Als je meer landinwaarts gaat, zal je tropische regenwouden tegenkomen. Kortom, de perfecte locatie voor jouw volgende zonvakantie in juni!

Temperaturen: rond de 30°C per dag
Reisduur: circa. 10 uur vliegen

Leuke feitjes:
– Vroeger was Seychellen het paradijs voor piraten. 
– Er is een zeldzame zwarte papegaai te vinden op de Seychellen.