Gelegen op 570 kilometer van de kust van West-Afrika ligt het eiland land Kaapverdië. Het land bestaat uit een archipel van 10 vulkanische eilanden die centraal in de Atlantische Oceaan liggen. De Kaapverdische Eilanden hebben een tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur op een winterse dag bedraagt minimaal 18 graden Celsius. Op een zomerse dag stijgt de temperatuur met gemak tot 40 Graden Celsius. De meeste regen valt in de maanden augustus en september maar over een heel jaar valt er maar 6 tot 19 dagen regen. Wilt u een vakantie boeken naar Kaapverdië? Bekijk dan deze link: http://www.allinclusivevakantie.com/kaapverdie

Eerste Europese nederzetting in de tropen

Portugese ontdekkingsreizigers ontdekte in de 15e eeuw de onbewoonde eilanden. Het was de eerste Europese nederzetting in de tropen. Pas in 1975 is Kaapverdië onafhankelijk van Portugal. Sinds die tijd zijn veel Kaapverdianen geëmigreerd naar het buitenland, waaronder naar Nederland. Door het tropische klimaat zijn de Kaapverdische Eilanden ideaal als zonvakantie bestemming. Ondanks het feit dat de eilanden uitermate geschikt zijn voor een geweldige vakantie, zijn de eilanden nog niet heel erg intrek. In 2014 was er voor het eerst veel aandacht voor een vakantie naar  Kaapverdië en dat heeft er direct voor gezorgd dat de eilanden Boa Vista en Sal sterk gestegen zijn qua populariteit voor een vakantie.

 

De eilanden van Kaapverdië zijn ruimtelijk verdeeld in twee groepen:

  • De Barlavento eilanden (Bovenwindse Eilanden): Santo Antao, Sao Vicente, Santa Luzia, Sao Nicolau, Sal en Boa Vista.
  • De Sotavento eilanden (Benedenwindse Eilanden): Maio, Santiago, Fogo en Brava.

Het grootste eiland van Kaapverdië is Santiago en hier is ook de hoofdstad gevestigd namelijk Praia. Santiago is niet echt een vakantie eiland. De populaire vakantie eilanden van Kaapverdië Zijn Sal en Boa Vista. Beide eilanden behoren tot de bovenwindse eilanden. De eilanden zijn redelijk vlak, zanderig en droog, terwijl de andere eilanden allemaal rotsachtig zijn en heel veel vegetatie hebben.  

Ideale vakantiebestemming

Door de strategische ligging van de Kaapverdische Eilanden is het de ideale zonvakantie bestemming. Door het openen van een nieuwe internationale luchthaven op Boa Vista is het toerisme op de eilanden Boa Vista en Sal in vogelvlucht toegenomen. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen bieden rechtstreekse vluchten aan naar de zon overgoten eilanden. Hierdoor is het voor toeristen makkelijker om op vakantie te gaan naar het altijd mooie Kaapverdië. 

Hotelketens helpen mee toeristen te trekken naar Kaapverdië

Tot op heden behoren de Kaapverdische Eilanden tot ontwikkelingslanden. Maar als de toekomstige economie blijft aantrekken dan zal het land op ten duur zelfstandig moeten kunnen rondkomen. Toerisme speelt een enorm belangrijke rol in de economie van het land. De afgelopen jaren vinden steeds meer toeristen hun weg naar dit paradijs en grote internationale hotelketens hebben fantastische resorts gebouwd op de eilanden. Met de nieuwe resorts willen zij het toerisme stimuleren. In totaal zijn er 222 toeristisch voorzieningen op de verschillende eilanden aanwezig zoals hotels, pensions en vakantiehuizen. Op Boa vista is het prachtige resort Riu Karamboa gelegen, dit resort heeft 750 kamers. Het eiland Sal heeft de grootste accommodatie van heel West-Afrika, het Clubhotel Riu Funana en Clubhotel Riu Garopa vormen samen een resort met maar liefst 1000 kamers.