Toe aan een heerlijke zonvakantie op een Caribisch eiland? Dat kan op het prachtige Curaçao. Ontdek op Zonspot alle informatie die jij nodig hebt voor een mooie zonvakantie. Curaçao heeft jullie namelijk veel te bieden… Azuurblauwe zee en hagelwitte stranden, wie wilt dat nou niet? Lees alle informatie op Zonspot en bereid je voor om het eiland te gaan verkennen. 

 

Klimaat Curaçao

De temperatuur op Curaçao is gemiddeld rond de 30 graden celsius. Op het Caribische eiland regent het nauwelijks, ideaal voor een heerlijke zonvakantie. Van september tot en met eind december heerst het regenseizoen. Tijdens dit regenseizoen kan er uit het niets een stortbui ontstaan. Het is een heel ander klimaat dus dan in Nederland. In de zomermaanden juni, juli, augustus is het het warmst op Curaçao. De temperaturen kunnen dan oplopen tot 34 graden celsius. Het zeewater heeft dan ook een temperatuur van maar liefst 28 graden celsius. Een verkoelende duik in een zwembad of in de zee is dan zeker aan te raden. 

Reisinformatie Curaçao

Voor je reis naar Curaçao is het handig om een aantal informatieve zaken te weten. Daarom hebben wij hieronder nog een aantal tips beschreven over die je meer informatie geven over je reis naar Curaçao. 

 

Reisdocumenten (paspoort & visum) 

Voor een toeristisch verblijf op Curaçao heb je geen visum nodig. Wel dien je te beschikken over een geldig paspoort. Kijk dus ook altijd goed of je paspoort voldoet aan de voorwaarden van een geldig paspoort. Verder wordt er bij de douane op Curaçao gecheckt of je een retour- of ander soort ticket hebt. Ook dien je in het vliegtuig een Embarkation and Disembarkation kaart in te vullen. Hiermee bepaalt de immigratiedienst van Curaçao of je het land in mag. Daarnaast is het ook handig om je rijbewijs mee te nemen, mocht je beslissen een auto te huren. 

 

Vliegtijd

De vliegtijd Amsterdam Curacao bedraagt zo’n 9,5 uur naar Hato International Airport. Veel vluchten van en naar Curaçao zijn direct. Geen gezeur met overstappen dus… Geniet van de luxe tijdens jullie reis naar het prachtige eiland. Er zijn daarbij ook vluchten beschikbaar vanaf Rotterdam The Hague Airport. 

 

Valuta 

Op Curaçao wordt er betaald met de Antilliaanse gulden. Deze Antilliaanse gulden is gekoppeld aan de Amerikaanse dollarkoers. Bij alle winkels, horeca en hotels kun je met de Amerikaanse dollar betalen. Een Antilliaanse gulden is gelijk aan €0,51.   

 

Hoogtepunten Curaçao

Op het prachtige caribische eiland zijn ook verschillende hoogtepunten die zeker een bezoek waard zijn. Zo zijn er verschillende mooie stranden op Curaçao die je écht niet kunt missen. Een paar van die schitterende stranden zijn: Cas Abou, Porto Mari, Daaibooibaai, Jan Thiel en Mambo Beach. Na een dagje op het strand te hebben gelegen kun je heerlijk dineren bij een lokaal restaurant genaamd Jaanchies. Ook kun je naar Willemstad rijden en dineren bij de Gouverneur terwijl je uitkijkt op de welbekende gekleurde huisjes. Vergeet ook niet om de ruige kust van Shete Boka te bezoeken. Hier klotst de zee hard tegen de hoge rotsen en ontstaat er een verbazingwekkend effect. Naast al deze hoogtepunten is de Christoffelberg ook zeker de moeite waard. Na het beklimmen van de berg kun je bijna het gehele eiland zien vanaf het uitkijkpunt. 

 

Kortom, er is genoeg te doen op Curaçao. Zorg dat je al je reisdocumenten in orde hebt en vertrek naar dit prachtige Caribische eiland. Pasa Bon (veel plezier)!