Heb je een vakantie gepland naar het mooie Egypte of zou je dat eigenlijk heel graag willen? Dan ben je bij Zonspot aan het juiste adres! We hebben namelijk een aantal belangrijke en leuke zaken voor een reis naar Egypte op een rijtje gezet. Lees snel verder en bereid je voor op een heerlijke vakantie in dit mooie land…

Klimaat Egypte

Bij het kijken naar een vakantie naar Egypte is het fijn als je een vakantie boekt in een periode waarin het lekker weer is. Egypte heeft een woestijnklimaat waardoor temperaturen heel erg kunnen wisselen. Mei tot en met oktober zijn de heetste maanden. Van november tot en met april zijn de wat koelere wintermaanden. In Hurghada is het klimaat erg aangenaam, vandaar dat het ook een erg populaire badplaats is. 

 

Reisinformatie Egypte

Voordat je prachtige reis naar Egypte begint is het handig om op voorhand al het een en ander te weten. Om die reden hebben we een aantal handige informatieve zaken voor jullie geformuleerd. 

 

Reisdocumenten (paspoort & visum)

Bij het maken van een reis naar Egypte dien je altijd te beschikken over een geldig paspoort en een visum. Een visum voor Egypte is een officiële reistoestemming om Egypte binnen te treden. Het aanvragen van een visum voor Egypte loopt geheel online, hier moet je een online formulier invullen. Je dient het online formulier echter wél samen in te vullen met de mensen waarmee je gaat reizen. Je moet daarbij ook duidelijk kunnen aantonen waar en wanneer je ergens overnacht en als je een eventuele vlucht gaat maken. Deze papieren moet je bij je hebben bij de controle om het land binnen te komen, ze kunnen hier altijd om vragen. Het visum is daarbij geldig tot maximaal 90 dagen verblijf in Egypte. 

 

Vliegtijd

Vanaf één van de Nederlandse luchthavens vlieg je in 4,5 uur naar Hurghada Airport. In de wintertijd is het in Egypte 1 uur later vanwege tijdsverschil. In de zomertijd is de tijd in Egypte hetzelfde als die van Europa/Amsterdam. 

 

Valuta 

In Egypte betalen ze met de Egyptische pond. Deze munteenheid wordt officieel afgekort als: EGP. Een Egyptische pond staat gelijk aan €0,058. 

 

Hoogtepunten Egypte

De meest toeristische plaats van Egypte is Hurghada. Hurghada is een heerlijke badplaats aan de Rode Zee. Dit is dan ook de ideale plek als je een op zoek bent naar een fijne zonvakantie. Hier kun je dan ook een lekkere verfrissende duik in de Rode Zee nemen. Ook is het de perfecte plek in Egypte om te snorkelen. Naast Hurghada zijn de piramides ook een populaire bezienswaardigheid. De beroemdste piramide bevindt zich in Caïro en is zeker de moeite waard. Deze bijzondere grafmonumenten zijn tot heden erg indrukwekkend door het grote formaat en vormgeving. In Caïro vind je ook het Egyptisch Nationaal Museum, waar je veel te weten komt over de geschiedenis van Egypte.  De rivier die door Egypte loopt, de Nijl, is ook zeker een hoogtepunt. De Nijl heeft gezorgd voor goede vruchtbare grond en voedt de woestijn. In de Nijlvallei vind je de Luxor, dit is een plek vanaf waar de farao’s het land hebben bestuurd. Het is een gigantisch openluchtmuseum waar je uren de verschillende eeuwenoude monumenten kunt bewonderen. Bij een reis naar Egypte mag een bezoek aan de Sahara niet ontbreken… De Sahara is een uitgestrekte woestijn met niets anders dan zand. Een reis door de Sahara is erg een indrukwekkende ervaring.

 

Er is dus genoeg te doen in het veelzijdige Egypte! Kies een reis die bij jouw wensen past en maak er een onvergetelijke ervaring van…