Een aantal dagen vertoeven op een van de prachtige Griekse eilanden, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Mocht je een vakantie boeken naar deze droomachtige bestemming dan is het handig om alvast het een en ander te weten. Om die reden hebben wij, speciaal voor jou, een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Jezelf klaarstomen voor een mooie reis naar Griekenland? Lees dan snel verder…

Klimaat Griekenland

Griekenland heeft een Mediterraan klimaat. Dat betekent dat de zomers vaak erg droog en warm zijn en het zachte winters heeft. In de maanden juni, juli, augustus en september is de temperatuur het hoogst. Dit is dan ook de drukste periode om op vakantie te gaan naar Griekenland. In de maanden november en december regent het het hardst. Ben je fan van een koelere vakantie? Ga dan in april of mei naar een van de Griekse eilanden, het is dan rond de 20 graden. Kortom; het klimaat van Griekenland biedt genoeg mogelijkheden voor een zonvakantie!

 

Reisinformatie Griekenland

Vanaf Nederland is het ongeveer 3 uur vliegen. De officiële taal is Grieks, maar op veel eilanden kunnen de bewoners ook goed Engels. Wij hebben hieronder nog een aantal andere tips beschreven die je nog meer klaarstomen voor je reis naar Griekenland. 

 

Reisdocumenten (visum & paspoort) en valuta

Voor het binnentreden Griekenland heb je geen visum nodig. Je hebt daarentegen wel een geldig paspoort of geldige identiteitskaart nodig. Zorg dus altijd dat je de voorwaarden voor een geldig paspoort en identiteitskaart goed bestudeerd voordat je op reis gaat. Daarbij is het ook handig om je rijbewijs mee te nemen, mocht je een auto willen huren.

In Griekenland kun je met de Euro betalen. Geen gedoe met het wisselen van je geld. Super handig dus!

 

Hoogtepunten Griekenland

Voor de historische bezienswaardigheden moet je in de hoofdstad Athene zijn, je vindt er veel heilige tempels (zoals Akropolis). Athene is dus zeker de moeite waard voor de echte geschiedenisliefhebber. Ben je toe aan een zonvakantie? Bezoek dan een van de verschillende prachtige eilanden. Santorini staat bekend om de vele witte huisjes die allen op een heuvel aan de kust liggen. Het eiland is dan ook een groot perfect plaatje. Ook de Zakynthos en Kreta hebben beiden hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Huur een auto en verken de verbazingwekkende omgeving…