Op zonvakantie naar het heerlijke Spanje? Dan ben je hier aan het juiste adres! Je vindt alle reisinformatie over het zonnige Spanje op Zonspot. We focussen ons op de meest bezochte gebieden van Spanje. Daarbij kan je denken aan Barcelona, de Costa Brava, Costa del Sol en de Spaanse eilanden: Ibiza, Mallorca en Menorca. 

 

Klimaat Spanje

In de zomermaanden is het in Spanje vaak erg warm en droog. In de wintermaanden kan het flink afkoelen en is het in het midden van het land erg koud. In de gebieden in of langs de Middellandse Zee heerst het mediterraans klimaat. Hier zijn de zomermaanden heerlijk warm en de wintermaanden mild en regent het veel. Als je op zoek bent naar een zonvakantie is het dus zeker aan te raden om in de maanden mei tot en met september naar Spanje te reizen. 

 

Reisinformatie Spanje

Ben je van plan om een vakantie te vieren in Spanje? Dan is het altijd handig om voorbereid op reis te gaan. Wat heb je nodig om het land binnen te komen of hoelang duurt het voordat je op je vakantiebestemming bent? Lees snel meer reisinformatie voor Spanje. 

 

Reisdocumenten (visum & paspoort)

Voor het reizen naar Spanje hoef je niet te beschikken over een visum. Je dient daarentegen wel een geldig paspoort of geldige identiteitskaart te hebben. Check voordat je op reis gaat altijd of je paspoort en/of identiteitskaart voldoet aan de voorwaarden voor deze geldigheid. Daarnaast is het altijd handig om je rijbewijs mee te nemen, mocht je beslissen een auto te huren. 

 

Vliegtijd & valuta

De vliegtijd van Nederland naar Spanje hangt af van welke luchthaven je kiest. In 2 uur en 5 minuten ben je in Barcelona. Naar Mallorca en Ibiza duurt de vlucht 2,5 uur. Kortom, alle vluchten naar een ander gebied hebben een andere tijd. In heel het land wordt met de euro betaald. Geen gedoe met wisselkoers dus… 

 

Hoogtepunten Spanje

Het kiezen van een bestemming in een land kan soms lastig zijn. Daarom hebben we hier nog een aantal hoogtepunten voor je beschreven. Spanje is ideaal voor een zonvakantie, maar er is meer… In Barcelona vind je de prachtige kunst van Gaudi Dali terug en dit is zeker de moeite waard. Ook de ruige en lange kust van Spanje is een bezoekje waard. Geniet van je heerlijke zonvakantie aan het strand aan de Costa Brava. Ibiza staat bekend om het uitgaansleven, maar dit eiland heeft jullie nog zoveel meer te bieden. Overigens hebben alle Spaanse eilanden heerlijke stranden en mooie gebieden die je kunt verkennen met een huurauto. Voor de meer culturele vakanties zijn Sevilla en Bilbao zeker een aanrader. De vele musea en cultuur zorgen voor het ultieme vakantiegevoel. Op naar het zonnige Spanje!