Een stedentrip maken is ideaal om even uit je dagelijkse sleur te stappen en te genieten van andere culturen, verrassende gerechten en de mooiste bezienswaardigheden… Ga jij binnenkort op een stedentrip en ben je op zoek naar inspiratie? Dan zit je hier helemaal goed! Hieronder lees je de leukste bestemmingen voor een stedentrip in Europa!

 

Wenen

Wenen is in één woord prachtig. In Wenen tref je mooie architectuur, leuke barretjes en veel musea & historie. In Wenen heb je veel leuke en hippe koffiehuizen waar je de lekkerste koffie’s en lekkernijen kan bestellen! Hou je erg veel van cultuur? Ga dan langs Schloss Schönbrunn. Dit paleis is werkelijk magisch in elk seizoen. In de zomer staan de paleistuinen vol in bloei en in de winter is het net een sprookje met de sneeuw. Verder mag een bezoek aan de Stephansdom, het Weense Staatsopera en Hofburg zeker niet ontbreken bij jouw trip naar Wenen.

 

Sevilla

Sevilla is één van de mooiste steden van Spanje. Er is hier zoveel te doen en te zien, dat je zeker wel een paar dagen mag uittrekken voor een trip naar deze prachtige Zuid-Spaanse stad. Gezellige tapasbarretjes, bijzondere architectuur en mooie pleintjes… Sevilla heeft alle ingrediënten voor een heerlijke stedentrip. Bij een trip naar Sevilla mag een bezoekje aan Plaza de España, het koninklijk paleis Real Alcázar en de toren Giralda niet missen. TIP: een tapas fietstour is de ideale manier om de stad te ontdekken!

 

Florence

Florence is een echte must visit voor een cultuurliefhebber. Je vindt hier mooie paleizen, prachtige kathedralen en schilderachtige pleintjes. Florence is de bakermat van de Renaissance, hierdoor vindt je in deze stad veel musea, zoals de welbekende Uffizi, Galleria dell’Accademia en Palazzo Pitti. Een bezoek aan de Kathedraal van Florence, Palazzo Vecchio en Ponte Vecchio mogen niet ontbreken! TIP: in Florence zijn er heel veel ijszaken! Vergeet dus niet af en toe jezelf te verwennen met heerlijke Italiaanse Gelato.