Hotspots in de regio Valencia

In de omgeving van Valencia is genoeg te beleven én vooral ook te zien. De stad Valencia biedt zelf natuurlijk ook al een hoop hotspots. Wat dacht je van de kathedraal, het kilometers lange strand of de beroemde Stad van Kunsten en Wetenschappen? Bekijk alle hotspots op www.verrassendvalencia.nl . Wanneer je de stad al ontdekt hebt en graag wat meer wilt zien van de omgeving dan zijn er een aantal plaatsen die absoluut het bezoeken waard zijn.

Montanejos

Op iets langer dan een uurtje rijden met de auto vanaf Valencia ligt het plaatsje Montanejos. De rit van Valencia hiernaartoe is al de moeite waard, maar de warmwaterbron is pas de échte hotspot. Hier kun je het hele jaar door een duik nemen in het kristalheldere water van 25 graden. Wel is het aan te raden om waterschoentjes aan te doen. In de ondiepe stukken van het water liggen veel kiezelstenen én daarnaast zitten er een hoop visjes die het fijn vinden om je dode huidcellen weg te knabbelen (gratis Dr. Fish behandeling!).

Montanejos

Peñiscola
Een uur en drie kwartier ten noorden van Valencia ligt de kustplaats Peñiscola. Op het schiereiland staat het oude kasteel Castello de Papa Luna, dat afstemt uit de 14e eeuw. Bezienswaardigheden rondom dit kasteel omvatten onder meer tuinen, een arsenaal en een basiliek. Rondom het kasteel vind je de authentieke Spaanse witte huisjes met smalle straatjes en een hoop plantjes op het balkon. Ook kun je in Peñiscola heerlijk op het strand liggen of langs de haven wandelen.

Peniscola

La Vall d’ Uixó / Grutas de San José
La Vall d’ Uixó ligt 45 kilometer ten noorden van Valencia en staat vooral bekend om de grotten van San José. Deze grotten liggen aan de rand van La Vall d’Uixó en zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. Hier ga je stukken met een bootje door zeer nauwe, indrukwekkende grotten en moet je af en toe stukjes lopen. Af en toe is het oppassen voor je hoofd want er steken ook veel stalactieten naar beneden. Mocht je de grotten willen bezoeken dan is het aan te raden om meteen tijdens openingstijd (om 10:15) aanwezig te zijn. De grotten zijn namelijk erg in trek bij grote groepen toeristen.

grutassanjose

Cullera
Als je vanaf Valencia zo´n 40 minuten naar het zuiden rijdt zul je al snel de Hollywood look-a-like letters Cullera zien staan in de bergen. Je zult het vanaf die kant nog niet zo snel zeggen, maar achter de berg ligt een prachtig kustgebied met 15 kilometer strand, verdeeld over 5 verschillende stranden die allemaal beschikken over de blauwe vlag. Deze stranden zijn allemaal zeer schoon en veilig. Naast de mooie stranden heeft Cullera ook een historische burcht. Deze burcht bevindt zich middenin de bergrug en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over zowel de oude stad als de nieuwbouwwijk ¨San Antonio¨. Voor wie nog een stukje hoger wil klimmen: helemaal bovenop de berg staat de Santuario de la Virgen del Castillo. Een prachtig kasteel dat tussen 1891 en 1897 gebouwd is.

cullera

Jávea
Jávea wordt in het Valenciaans ook wel Xàbia genoemd. Het is een kustplaats op ongeveer een dik uur rijden ten zuiden van Valencia. Op heldere dagen kun je het eiland Ibiza zien liggen op 90 km afstand. Mocht je lekker tot rust willen komen dan is beachclub La Siesta een aanrader! Lekker cocktails en een prachtig uitzicht op de zee. Als je in de buurt bent van Jávea en je wilt het massa toerisme vermijden dan is Playa de la Granadella een echte aanrader. Dit is een klein strandje tussen de bergen met azuurblauw en helder water.

 

Geschreven door Ylze de Groot, redacteur van Sprankelend Spanje (www.sprankelendspanje.nl)