Wil je graag op zonvakantie in mei en weet je niet welke bestemmingen geschikt zijn in deze maand? Of ben je op zoek naar tips of leuke feitjes over zonvakanties in mei? Dan zit je hier goed! In Europa zijn wel een paar bestemmingen waar je in mei kunt genieten van het zonnetje, maar ook in landen buiten Europa heb je zonzekerheid. Hieronder lees je de leukste bestemmingen voor en feitjes over de maand mei.

Turkije 

Turkije is een heerlijke bestemming voor een zonvakantie. In Turkije tref je mooie stranden, bruisende steden en een gastvrije cultuur. De badplaatsen Alanya, Bodrum en Marmaris zijn een ideale bestemming voor een strandvakantie. Deze badplaatsen bieden ook veel luxe hotels en all inclusive vakanties aan. Verder mag een trip naar het unieke Cappadocië zeker niet missen! 

Temperaturen: rond de 25°C met 10 zonuren per dag
Reisduur: circa. 4 uur vliegen

Leuke feitjes:
-Turkije is het enige land ter wereld dat op twee continenten ligt.
-Tulpen komen officieel uit Turkije en zijn dus niet typisch Nederlands. 

Marokko

Marokko is magisch en erg veelzijdig. Zo kun je voor een stedentrip kiezen naar bijvoorbeeld het sprookjesachtige Marrakesh, Casablanca of Fez. Deze steden hebben leuke marktjes, unieke restaurantjes en een mooie architectuur. Verder zijn er buisende badplaatsen zoals Agadir en Tanger met mooie stranden. Marokko heeft een prachtige natuur met mooie gebergtes en oneindige woestijnen.

Temperaturen: rond de 28°C met 9 zonuren per dag
Reisduur: circa. 4 uur vliegen

Leuke feitjes:
-In Marokko is thee drinken cultuur. Marokkanen drinken hun thee het liefst heel zoet. 
-Marokko is het 12de rijkste land van het continent Afrika.

 

Sicilië

Dit prachtige Italiaanse eiland in de Middellandse Zee heeft het perfecte klimaat. Wil je cultuur met een zonvakantie combineren? Dat zeker kan op Sicilië! Ontdek de Italiaanse cultuur en geniet van de prachtige stranden van dit eiland. Voor de watersportliefhebbers is Sicilië ook zeker een aanrader. Verken het eiland en de wateren eromheen met een mooie duik-of snorkeltour. 

Temperaturen: rond de 30°C 
Reisduur: circa. 3 uur en 20 minuten vliegen

Leuke feitjes:
– Vroeger noemden de Grieken Sicilië: Trinakria, wat betekent: “het eiland van de drie punten”. Dat is ook niet zo gek, want het eiland lijkt erg op een driehoek.
– Een kwart van alle Sicilianen woont op de hellingen van de vulkaan de Etna, het schijnt een vruchtbare grond te zijn.