Droom jij ook over het ontdekken van prachtige, nieuwe plekken op de wereld? Dat begrijpen wij heel goed… In de toekomst kan deze droom weer werkelijkheid worden en mogen we weer heerlijk op reis. Wat zeker niet op jouw bucketlist mag ontbreken is Australië. Het land down under staat bekend om de ongerepte natuur en verbazingwekkende stranden. Wij hebben 5 onvergetelijke plekken in Australië beschreven. Benieuwd welke plekken je écht niet kunt missen? Lees dan snel verder…

 

1. Whitsundays

Deze droomachtige bestemming is verbazingwekkend. Whitsundays is een gebied langs de oostkust van Australië. Met een boottour word je op de bestemming gebracht. Whitehaven Beach is een van de mooiste stranden van de wereld. Doordat de ondergrond op veel plekken oneven is, ontstaat er een magisch effect. Whitehaven beach is echt een aanrader. 

 

2. Fraser Island

Naast Whitsundays is ook Fraser Island een hoogtepunt. Fraser Island is het grootste zandeiland van de wereld. Het landschap is erg afwisselend, je komt er mangrovebossen, tropische regenwouden en duinlandschap tegen. Met een tour kun je de verschillende plekken op het eiland ontdekken en je laten verwonderen door de prachtige natuur. Een van die plekken is de Champagne Pool. Dit is een natuurverschijnsel in de zee waar de rotsen een soort zwembad hebben gemaakt. Als de golven op de rotsen klotsen ontstaat er een bubbelend effect, vandaar de naam Champagne Pool. 

 

3. Nationaal Park Uluru

Dit nationaal park bevindt zich midden in Australië. In het park staat de rots de Uluru. Deze rots is immens groot en heeft een rode gloed. Nationaal Park Uluru wordt daarom ook wel het Rode Centrum van Australië genoemd. Het Nationaal Park Uluru is voor de natuurliefhebbers echt de moeite waard. De temperatuur in het midden van Australië kan veel koeler zijn in vergelijking met de kustgebieden, bereid je dus goed voor op een trip naar het midden van het land. 

 

4. The Great Ocean Road

The Great Ocean Road is een weg die loopt in de staat Victoria. Deze weg van 243 km loopt langs de zuidkust van Australië. Tijdens de rit kom je langs verschillende bezienswaardigheden die zeker een autostop waard zijn. Heerlijk in een auto op je eigen tempo het land verkennen, ideaal voor een perfecte rondreis! 

 

5. The Great Barrier Reef

Voor de duik- en snorkel liefhebbers is The Great Barrier Reef echt een paradijs. Ontdek de prachtige onderwaterwereld en verbaas je over de vele dieren en riffen die je daar zult tegenkomen. Dit grootste koraalrif van de wereld is te vinden aan de Noordoostkust van Australië.

 

Naast deze onvergetelijke plekken zijn er natuurlijk nog meer plekken in Australië die zeker de moeite waard zijn. Hopelijk geeft deze lijst je inspiratie voor jouw reis down under.