De Canarische eilanden zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden als vakantiebestemming. Dit komt vooral omdat het weer heel aangenaam is en de eilanden veel zonuren hebben, zelfs in de winter. De andere redenen zijn dat een vakantie naar de Canarische Eilanden betaalbaar is en er veel te doen en zien is. Zo hebben de Canarische eilanden mooie stranden en allemaal een eigen unieke natuur. Hieronder lees je de 5 populairste eilanden en wat deze eilanden te bieden hebben… Misschien vier jij binnenkort wel je zonnige vakantie op de Canarische Eilanden!

 

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Tenerife is populair bij zowel zonliefhebbers als actieve mensen. Het noorden van Tenerife heeft een mooie natuur met veel groen. Het zuiden staat daarentegen meer bekend om de zandstranden. Het hoogtepunt van Tenerife is de vulkaan El Teide, een van de hoogste vulkanen ter wereld. Breng zeker een bezoek aan het National Park del Teide en bewonder de prachtige natuur.

 

Gran Canaria

Gran Canaria is een perfecte bestemming voor een zon, zee en strandvakantie. Zo heeft het eiland ook een gevarieerd landschap. Zo heeft Gran Canaria, net als Tenerife, in het noorden veel groen, in het midden veel bergen en in het zuiden een droog landschap. Door deze gevarieerde landschappen, kun je er veel sporten beoefenen zoals wandelen of watersporten. Verder heeft Gran Canaria veel badplaatsen met luxe hotels en resorts.

 

Fuerteventura

Het eiland Fuerteventura is een paradijs voor strandliefhebbers. Fuerteventura heeft meer dan 150 km aan kust met witte stranden en helderblauw water. Verder is het eiland ook bekend onder de windsurfers. Ook zijn er drie natuurparken op het eiland te vinden, Fuerteventura heeft veel te bieden dus!

 

Lanzarote

De stranden op Lanzarote zijn erg verschillend. Zo heeft het eiland mooie zandstranden, maar ook stranden met zwart zand en rotsen. Dit komt door het vulkanische landschap, dat tevens erg indrukwekkend is. Lanzarote heeft namelijk 125 slapende vulkanen en maar liefst 25% van het eiland wordt bedekt met gestold lava. Breng ook zeker een bezoek aan het nationale park Timanfaya.

 

La Palma

La Palma is nog wat minder bekend onder de toeristen, waardoor je hier in alle rust kan genieten van een vakantie. La Palma is het groenste eiland van de eilandengroep. Als je een natuurliefhebber bent, kan je je hier goed vertoeven! Op La Palma tref je prachtige landschappen met vulkanen, bossen en kliffen. Als je meer van strand houdt, vindt je op La Palma zwarte lavastranden en verborgen baaitjes!