Wil je graag op zonvakantie in november en weet je niet welke bestemmingen geschikt zijn in deze maand? Of ben je op zoek naar tips of leuke feitjes over zonvakanties in november? Dan zit je hier goed! In landen buiten Europa heb je veel meer zonzekerheid. Hieronder lees je de leukste bestemmingen voor en feitjes over de maand november.

 

Cuba 

Cuba is een heerlijke zonvakantie bestemming. Je vindt hier levendige steden, veel cultuur en prachtige witte stranden waar je kan snorkelen, duiken of relaxen. Een bezoek aan de hoofdstad Havana mag zeker niet ontbreken tijdens je trip! Op cuba is het heel gewoonlijk om bij de lokale bevolking thuis te slapen als accommodatie. Er zijn daarentegen genoeg luxe hotels en resort te vinden in bijvoorbeeld Punta Cana of op Cayo Coco, waar je vaak all inclusive verblijft. 

Temperaturen: rond de 28°C met 10 zonuren per dag
Reisduur: circa. 10 uur vliegen

Leuke feitjes:
-Onderwijs en gezondheidszorg zijn gratis op Cuba en zijn van hoge kwaliteit.
-Cuba heeft maar liefst 4100 eilandjes.

Florida

Florida wordt ook wel ‘Sunshine State’ genoemd en dat is natuurlijk met een reden. Florida is namelijk de zonnigste staat van de Verenigde Staten. Florida is met haar aangename klimaat, heerlijke stranden en levendige steden een ideale bestemming voor een zonvakantie! Vooral de plaatsjes Miami en de eilandengroep Florida Keys zijn erg populaire bestemmingen voor een vakantie. 

Temperaturen: rond de 27°C met 7 zonuren per dag
Reisduur: circa. 10 uur vliegen

Leuke feitjes:
-Florida heeft de langste kustlijn van Noord-Amerika.
-Florida is de platste staat van de Verenigde Staten.

 

Vietnam

Dit uitgestrekte land in Azië is zeker een aanrader in november. Vietnam staat bekend om de rijstvelden, goed eten en prachtige natuurgebieden. Vietnam is een ideale vakantiebestemming voor de backpackers onder ons. Reis in vier weken het hele land door en kom onderweg de verschillende hotspots tegen. Vergeet dan ook zeker niet Ha Long Bay, een prachtige baai met waanzinnige rotsen.

Temperaturen: rond de 27°C
Reisduur: circa. 14 uur vliegen

Leuke feitjes:
– Vietnam is zó groot dat het drie verschillende klimaten heeft.
– De grootste stad van Vietnam is niet de hoofdstad Hanoi, maar Ho Chi Minh