Wil je graag op zonvakantie in oktober en weet je niet welke bestemmingen geschikt zijn in deze maand? Of ben je op zoek naar tips of leuke feitjes over zonvakanties in oktober? Dan zit je hier goed! In Europa zijn wel een paar bestemmingen waar je in oktober nog kunt genieten van het zonnetje, maar in landen buiten Europa heb je meer zonzekerheid. Hieronder lees je de leukste bestemmingen voor en feitjes over de maand oktober.

Malta

 Malta is een perfecte bestemming voor een mix van strand en cultuur. Op Malta vindt je namelijk mooie stranden, verborgen baaitjes en veel culturele bezienswaardigheden, zoals Romeinse opgravingen, tempels en musea. De mooiste stranden zijn Mellieha Bay en Paradise Bay. Dit zijn beide zandstranden met helderblauw water, waar je heerlijk kunt vertoeven. Breng zeker een bezoekje aan de hoofdstad Valletta!

Temperaturen: rond de 24°C met 7 zonuren per dag
Reisduur: circa. 2,5 uur vliegen

Leuke feitjes:
-Malta is niet één eiland, maar een archipel die bestaat uit acht eilanden, waarvan 5 onbewoond zijn. 
-De hoofdstad van Malta, genaamd Valletta, is de kleinste hoofdstad van Europa. 

Israël 

Israël is geen doorsnee vakantiebestemming, maar heeft daarentegen wel alle ingrediënten voor een heerlijke zonvakantie. In Israël vind je goudgele zandstranden, gezellige marktjes en een rijke geschiedenis, waardoor er veel historische bezienswaardigheden te vinden zijn. De bruisende badplaatsen Tel Aviv en Eilat zijn ideale bestemmingen voor een strandvakantie! 

Temperaturen: rond de 27°C met 9 zonuren per dag
Reisduur: circa. 4,5 uur vliegen

Leuke feitjes:
-Israël is half zo groot als Nederland, maar heeft maar liefst 65 natuurparken! 
-In Jeruzalem vindt je meer dan 2000 archeologische sites.