In Nederland heeft de herfst zijn intrede gedaan. Voor veel Nederlanders zijn de komende maanden geen pretje. De donkere dagen in Nederland worden vaak omschreven als deprimerend. Niet heel ver weg van Nederland is de wereld heel anders. In bijvoorbeeld Spanje heerst er een heel ander klimaat. Vooral in het zuiden van Spanje is het in de winterdag nog goed vertoeven. De Costa del Sol wordt niet voor niets elke winter weer overspoeld met toeristen die willen genieten van de zon. Een leuke vakantie boeken naar Spanje? Bekijk de website van het Gloria Palace Amadores Hotel: http://www.gloriapalaceamadores.net/

300 kilometers aan kust

De Costa del Sol is uitgestrekt over een lengte van 300 kilometer aan de Middellandse Zee. Het gedeelte ligt in de autonome regio van Andalusië en strekt zich uit tussen Gibraltar en Almeria. De Costa del Sol omvat de provincies Malaga, Cadiz en Granada. In de donkere en koude dagen in Nederland is de gemiddelde temperatuur aan de Costa del Sol ongeveer 19 graden Celsius. Dit is de voornaamste reden waarom veel Nederlanders juist in de wintermaanden naar het zuiden van Spanje afreizen.

Tradities vinden hier hun oorsprong

Deze regio van Spanje staat bekend om de tradities die hier hun oorsprong vinden. In Andalusië is de Flamenco ontstaan en het is nog één van de weinig regio’s van Spanje waar stierenvechten grootschalig tentoongesteld worden. In de stad Sevilla staat een beroemde arena waar de stierenvechten nog wekelijks gehouden worden, namelijk de Maestranza-Arena. De stierenvechten staan al langere tijd onder grote druk want heel veel dierenrechten-organisaties willen dat deze sport verboden wordt.

De perfecte mix voor een winterzon vakantie

De Costa del Sol heeft alles in zich voor een geweldige winterzon vakantie. Hier vind je cultuur, sport, prachtige zandstranden, natuur en historische steden. Populaire badplaatsen die voor de winterdag bijzonder aangenaam zijn voor een vakantie zijn Torremolinos, Malaga, Benalmadena en Fuengirola. Aan de kust is het dan aangenaam warm en wanneer het binnenland ingetrokken wordt, bijvoorbeeld naar de Sierra Nevada is de kans groot dat de temperatuur van gemiddeld 19 graden Celsius daalt tot onder het vriespunt.

Op slechts een paar uur vliegen vanaf Nederland

Door de aangename temperaturen is de Costa del Sol ideaal voor een overwintering. Het voordeel van een winterzon vakantie naar het zuiden van Spanje is dat het relatief dichtbij gelegen is. Met het vliegtuig is de zuidkust van Spanje binnen 3 uur bereikt. Het is natuurlijk mogelijk om een verre reis te maken naar een warm oord maar de zuid Spaanse kust is ideaal om te overwinteren.