Wil je graag op zonvakantie in september en weet je niet welke bestemmingen geschikt zijn in deze maand? Of ben je op zoek naar tips of leuke feitjes over zonvakanties in september? Dan zit je hier goed! In Europa zijn bestemmingen waar je in september kunt genieten van het zonnetje, maar ook in landen buiten Europa heb je zonzekerheid. Hieronder lees je de leukste bestemmingen voor en feitjes over de maand september.

Portugal 

Portugal is een heerlijke bestemming voor een zonvakantie, maar ook voor een stedentrip. Één van de mooiste kuststreken van Europa is de Algarve. De Algarve ligt in het zuiden van Portugal en je treft hier goudgele zandstranden met prachtige rotsformaties. Verder zijn de steden Porto, Lissabon en Coimbra zeker de moeite waard voor een stedentrip! 

Temperaturen: rond de 25°C met 10 zonuren per dag
Reisduur: circa. 3 uur vliegen

Leuke feitjes:
-Portugal is één van de oudste landen ter wereld en tevens de oudste moderne staat van Europa.
-Portugees is een van de meest gesproken talen ter wereld. 

 

Frankrijk

Frankrijk is veelzijdig en heeft veel mooie streken. Ben je een natuurliefhebber? Kies dan voor een vakantie naar de Ardèche, Normandië of de Provence. In deze streken vindt je mooie groene heuvels, maar ook klif gebergtes en historische kastelen en dorpjes. Als je meer van strandvakanties houdt mag je de kustlijn bij de Côte d’Azur niet missen! Je vindt hier prachtige standen en levendige steden zoals Nice, Cannes en Saint-Tropez.

Temperaturen: rond de 24°C met 8 zonuren per dag
Reisduur: circa. 2 uur vliegen

Leuke feitjes:
-Frankrijk is de populairste vakantiebestemming ter wereld.
-De Franse taal wordt gesproken in maar liefst 31 landen van de wereld.

 

 

Ibiza

We’re going to Ibiza! Dit Spaanse eiland is de perfecte plek voor een heerlijke zonvakantie in september. Naast het overweldigende uitgaansleven heeft Ibiza jullie nog veel meer te bieden. Huur een auto en verken de verschillende mooie stranden. Vergeet ook zeker niet op de hoofdstad Eivissa te bezoeken. Hier vind je verschillende leuke winkels en gezellige terrassen. 

Temperaturen: rond de 26°C 
Reisduur: circa. 2,5 uur vliegen

Leuke feitjes:
– Ibiza heeft 210 kilometer aan kustlijn. 
– Er zijn 1.200 ingeschreven restaurants op Ibiza. Je kunt dus 3 jaar lang elke avond ergens anders dineren…