Op vakantie in eigen land? Wij tippen de Veluwe! In de eerste plaats natuurlijk vanwege de schitterende natuur die dit gebied rijk is: van groene bossen tot uitgestrekte heidevelden en van fabelachtige beekjes tot indrukwekkende zandverstuivingen. De Veluwse natuur is prachtig!

Overnachten in een vakantie- of bungalowpark is dé manier om optimaal te genieten van de natuurpracht van de Veluwe, maar er zijn nog meer redenen om een korte vakantie of weekendje Veluwe te boeken.

De Veluwe: meer dan alleen mooie natuur

Rust, ruimte en natuur is wat mensen aantrekt aan de Veluwe. De Veluwe heeft vakantiegangers echter nog veel meer te bieden. Wat dacht je van historische hanzesteden als Elburg en Harderwijk of de vele knusse Veluwse dorpen? Hier zijn ook een keur aan goede restaurants te vinden.

De Veluwe biedt daarnaast een aantal zeer goede musea en een uitstekend aanbod leuke  uitstapjes en activiteiten. Dierenliefhebbers gaan een dagje naar Dolfinarium of gaan aapjes kijken in de Apenheul. Voor gezinnen met kinderen (van 2 tot 12 jaar) is het pretpark Julianatoren een te gek uitstapje!

Actief zijn op de Veluwe? Dat kan héél goed! Wandelen, fietsen klimmen of het water op: het kan allemaal. De Veluwe is een waar paradijs voor mountainbikers met vele trails en uitdagende routes. Voor wielrenners zijn er ook prima fietspaden en mooie tochten uitgezet die goed aangeduid zijn. Het Veluwemeer is voor watersporters dé place to be. Hier kun je naar hartelust zeilen, surfen, zwemmen of gewoon lekker luieren op één van de strandjes.

Vakantieparken op de Veluwe

Voor de optimale ontspanning boek je één van de vele mooie vakantieparken die de Veluwe rijk is. Zo kun je heerlijk vanuit je eigen bungalow de Veluwe op je gemak verkennen!

De Veluwe beslaat een gebied van bijna 1000 km² in de provincie Gelderland en in of direct aan dit natuurgebied liggen meer dan 30 vakantieparken waar je uit kunt kiezen. Voor ieder wat wils dus! Wil je graag overnachten in een luxe bungalow in een modern park? Of slaap je liever in een wat meer basic huisje of chalet midden in de natuur? Er zijn voldoende mogelijkheden.

Onze vakantiepark-tips op de Veluwe zijn: Landal Landgoed ‘t Loo (kindvriendelijk), Droompark Hooge Veluwe (vlakbij Arnhem), Bospark Ede (goede ligging op de Veluwe) of één van de andere Landal parken.

Parkvakanties

Voor een handig en compleet overzicht van bungalow- en vakantieparken op de Veluwe is Parkvakanties een ideale website. Hier kun je eenvoudig zoeken en alle verschillende Veluwse parken bekijken en vergelijken.

Wat ook fijn is, is dat je alle bungalow- en vakantieparken mooi op een kaartje kunt zien. Zo zie je precies waar alle parken op de Veluwe zich bevinden. Vervolgens kun je van ieder park een uitgebreide parkpagina bekijken met parkinformatie, faciliteiten, foto’s een video en uitstapjes in de buurt. Parkvakanties toont bovendien bij ieder park de ervaringen en beoordelingen van andere parkbezoekers. Ideaal!

Nog een laatste tipje: heb je geen fietsenrek achterop de auto of heb je geen zin om met fietsen te zeulen? Huur dan een fiets op de Veluwe