Ga je binnenkort op reis? Heb je al gecheckt of je daar een visum voor nodig hebt? Een visum is een officiële reistoestemming om een land binnen te treden. Gelukkig voor jou hebben wij een handig overzicht gemaakt van een aantal landen waar een visum vereist is. Dit artikel is puur gericht op het aanvragen van visums met een toeristisch reisdoel. Lees snel meer over het aanvragen van een visum voor o.a. Amerika, Canada, Australië en meer. 

 

Visum aanvragen Amerika

Bij het maken van een reis naar Amerika heb je altijd een visum of een ESTA nodig om in het land te verblijven. Een ESTA is een reistoestemming die snel is aangevraagd. Daarbij is de ESTA ook goedkoper. Mocht je in aanmerking komen voor deze reistoestemming dien je aan de volgende aspecten te voldoen: 

 • De maximale reisduur binnen het land dient korter dan 90 dagen te zijn
 • De vragen over veiligheid dienen op het formulier allen met een ‘Nee’ te kunnen worden ingevuld
 • Je bent na 2011 niet meer in Irak, Iran, Soedan, Syrië, Somalië, Libië of Noord-Korea geweest. Daarnaast mag je ook geen nationaliteit hebben uit een van die gebieden
 • Er wordt op Amerikaans grondgebied een overstap gemaakt 
 • Het doel van bezoek van het land is toeristisch. Hierbij mag het deels zakelijk worden gebruikt, maar niet om het leveren van betaalde diensten 

Als je niet voldoet aan de eisen voor het aanvragen van een ESTA kun je altijd een visum aanvragen. B-1 visum is voor zaken waarbij je moet overleggen of partners moet spreken. Een B-2 visum is een tijdelijk visum op basis van toerisme. Hiermee mag je het land in en/of vrienden en familie bezoeken. Ook is het B-2 visum vereist als je een operatie ondergaat in Amerika of deelneemt aan wedstrijden. Een combinatie van het B-1 en B-2 visum is ook mogelijk. 

 

Visum aanvragen Canada 

Voor het land Canada is het van belang dat je of een eTA of een visum aanvraagt. Het aanvragen van een eTA verloopt sneller, het is goedkoper en eenvoudiger. Als je een eTA wilt aanvragen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen: 

 • De reiziger dient per vliegtuig Canada binnen te treden
 • De reisduur dient maximaal 6 maanden te zijn
 • Je beschikt over een Nederlandse of Belgische nationaliteit
 • Je beschikt over een retourticket of een ticket om mee door te reizen 
 • Het doel van je reis is toeristisch, voor zaken of als doorreis

Als je beschikt over alle voorwaarden dan kun je het beste een eTA aanvragen in plaats van een visum. 

 

Visum aanvragen Australië 

Bij het inchecken voor je vlucht naar Australië wordt er al gecheckt of je een visum hebt. Het is dus van belang dat je dit tijdig doet. Voor het reizen naar Australië met een toeristisch doel of voor zaken heb je een eVisitor visum nodig. Hiermee mag ook vrijwilligerswerk worden gedaan. Het eVisitor visum is makkelijk online aan te vragen, je moet echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen: 

 • Je paspoort moet bij aankomst in Australië nog minimaal 6 maanden geldig zijn
 • Je mag geen studie of cursus volgen die langer dan 3 maanden duurt
 • Je bent niet veroordeelt tot een gevangenisstraf van een totaal van meer dan 12 maanden
 • Je hebt geen last van tuberculose als je naar Australië reist 
 • Je mag geen diensten of producten verkopen

Als je niet beschikt over een Nederlandse of Belgische nationaliteit dien je een ander soort visum aan te vragen, namelijk het ETA Australië. Deze ETA Australië heeft dezelfde verblijfsduur, maar is helaas duurder. Voor de mensen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit is het dus altijd aan te raden om een eVisitor visum aan te vragen. 

 

Visum aanvragen Suriname

Mensen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen gemakkelijk een e-toeristenkaart online aanvragen. Deze e-toeristenkaart is alleen van toepassing als je maximaal 90 dagen in Suriname verblijft. Deze e-toeristenkaart is een vervanger van de fysieke toeristenkaart. Hierdoor hoef je niet meer naar het Surinaamse consulaat voor een visum. Om in aanmerking te komen voor zo’n e-toeristenkaart dien je te beschikken over een paspoort die tenminste nog 6 maanden geldig is. Check dit dus ook altijd goed voordat je het visum aanvraagt. Als alle documenten correct zijn ingeleverd heb je na betaling het visum binnen 72 uur. 

 

Visum aanvragen Marokko

Een visum aanvragen voor Marokko is erg eenvoudig. Dit kan gemakkelijk via een online formulier. Hierbij kun je vervolgens betalen en heb je het visum binnen 72 uur. Bij het reizen naar Marokko met minderjarigen dien je wel rekening te houden met een paar extra regels. De kinderen moeten namelijk beschikken over een eigen reisdocument. De Koninklijke Marechaussee voert daarbij extra controles uit om kinderontvoeringen te voorkomen. Reis daar dus altijd met correcte reisdocumenten, dit geldt overigens voor alle landen. 

 

Visum aanvragen Egypte

Wanneer je van plan bent om een reis te maken naar Egypte, dien je een visum aan te vragen. Gelukkig kan dit heel eenvoudig via een online formulier waar je een aantal zaken dient in te vullen. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen voor het verkrijgen van een e-visum, namelijk: 

 • Voor het e-visum dien je altijd te beschikken over een geldig paspoort. Hierbij is een ID-kaart of zijn reisdocumenten niet voldoende
 • Als je samen met andere mensen reist, die je samen het online formulier in te vullen
 • Als je reist naar Egypte op basis van een bezoek naar familie of vrienden dien je een uitnodiging van hen te overhandigen als je het land binnenkomt
 • Bij binnenkomst in Egypte kan gevraagd worden voor een reisschema, hierin moeten duidelijk de vluchten en overnachtingen in staan beschreven
 • Het visum is maximaal 90 dagen geldig 

Als je voldoet aan deze voorwaarden dan kun je het e-visum online aanvragen. 

 

Visum aanvragen Turkije

Voor het reizen naar Turkije dien je te beschikken over een visum. Dit e-visum is makkelijk online aan te vragen. Je moet een formulier invullen met een aantal persoonlijke gegevens. Een aantal belangrijke voorwaarden voor het verkrijgen van een visum voor Turkije staan hieronder benoemd: 

 • Je reist met een Nederlandse of Belgische nationaliteit
 • Je beschikt over een paspoort of ID-kaart
 • Tijdens je verblijf mag je niet werken voor een werkgever of tijdens je verblijf in Turkije studeren 
 • Als je met je paspoort reist dan moet deze nog 150 dagen geldig zijn na aankomst
 • De reisduur is maximaal 180 dagen 

Als je voldoet aan deze voorwaarden dan kun je het e-visum online aanvragen.  

 

Visum aanvragen Rusland

Voor het reizen naar Rusland is het van belang dat je een vergunning ontvangt van het Russische consulaat om het land te mogen binnentreden. Dit gaat in eerste instantie via een online formulier wat je dient in te vullen. Dit eerste formulier bevat algemene vragen over je reisdoel naar Rusland. Vervolgens worden er persoonlijke vragen gesteld. Als alles in orde is ontvang je binnen enkele dagen het visum. 

 

Visum aanvragen Indonesië 

Wanneer je een Nederlandse nationaliteit hebt en reist naar Indonesië en minder dan 30 dagen daar verblijft hoef je geen visum aan te vragen. Je dient echter wel te beschikken over een paspoort. Het paspoort moet daarbij nog minimaal 6 maanden geldig zijn, na aankomst in het land. Als je langer dan 30 dagen in Indonesië wilt verblijven moet je wél een visum aanvragen, dit kan eenvoudig online.