De ondergaande zon en de piste

Voor de beste zonnige wintersport tips en handige websites rondom wintersport vakanties kijk je ook op Zonspot! Hieronder een kleine selectie van wintersport toppers.

Wintersport Zwitserland

In ongeveer 9 uur rijden, of een uur vliegen ben je in Zwitserland. Zwitserland is zowel in de zomer als in de winter een prachtig land. Maar, vooral in de winter is het land populair onder wintersporters.

Engelberg

Engelberg ligt in Centraal-Zwitserland en van oktober tot ongeveer mei kun je hier heerlijk wintersporten. Engelberg wordt ook wel het wintersportparadijs van Zwitserland genoemd…

 

Wintersport Oostenrijk

Een andere bekende wintersport bestemming is Oostenrijk. In ongeveer tien uur rijden, of een uur vliegen ben je op bestemming. Het land heeft veel bekende wintersportgebieden. Wij hebben de bekendste verzameld!

Ischgl

Ischgl is al jaren lang een favoriet onder wintersporters. Goede, lange pistes, veel restaurants en hotels en een goede après-ski! Het dorp wordt dan ook wel het ‘Ibiza van Oostenrijk’ genoemd.

Fugen

Fugen ligt aan het begin van de Zillertal en is vooral populair onder gezinnen. Het gebied heeft zowel pistes voor de beginnende wintersporter als pistes voor de ervaren wintersporter.

 

Wintersport Frankrijk

Niet alleen is Frankrijk een populaire vakantiebestemming in de zomer, maar ook in de winter. Het land heeft veel wintersportgebieden waar je heerlijk kunt skiën.

La Plagne

La Plagne is een levendig skigebied met mooie pistes en een prachtige omgeving. Het avondleven in La Plagne is rustig. Natuurlijk heb je er wel een après-ski bar, maar de drukte is vooral overdag op de piste te vinden!

 

Verre wintersport vakanties

Naast de bekende wintersport bestemmingen als Oostenrijk en Frankrijk zijn er ook wat verder weg mooie wintersportgebieden.

Tsjechië

Sinds een aantal jaar is Tsjechië steeds populairder aan het worden onder wintersporters. Vaak is een wintersport in Tsjechië goedkoop te boeken. De bekendste skigebieden van Tsjechië zijn: Spindleruv Mlyn en Harrachov.

Kroatië

Ook Kroatië heeft een aantal leuke wintersportgebieden. De leukste gebieden om te wintersporten zijn: Kranjska Gora, Rijeka en Gorski Kotar.

Aspen (Verenigde Staten)

Aspen in de Verenigde Staten is een zeer luxe wintersportbestemming. Rondom het skigebied staan veel luxe resorts en er zijn veel leuke winkels en lekkere restaurants. Een wintersport naar Aspen is o.a. te boeken bij WTC.