Prachtig strand en blauwe zee

Voor de beste zonvakantie tips en handige websites rondom zonvakanties kijk je ook op Zonspot! Voor echt goedkope zonvakantie aanbiedingen moet je op Vakantiedealz.nl zijn, niet alleen in de zomervakantie, maar ook in het voorseizoen en tijdens de winter (winterzon) maanden.

 

Hieronder volgt nog een kleine selectie van zonvakantie toppers. Tip: kijk ook eens op Infobron voor nog meer zonvakantie reisaanbieders

 

Griekenland

Griekenland is de laatste jaren steeds populairder geworden als vakantiebestemming. Het land bestaat uit vasteland, maar ook uit eilanden, en vooral die zijn erg geliefd onder toeristen. Griekenland is populair door o.a. de vele zonuren in de zomer (en zelfs buiten de zomer!), de romantische plekjes, het heerlijke eten en de prachtige stranden.

Vanaf Nederland is het ongeveer 3,5 uur vliegen naar Griekenland. De meeste vluchten gaan naar de hoofdstad Athene. Vanuit Athene kun je gemakkelijk met een binnenlandse vlucht, of per boot naar de verschillende eilanden. Maar, er gaan ook vrij regelmatig directe vluchten naar de (grootste) eilanden.

De mooiste plekjes op Griekenland zijn de eilanden Santorini, Corfu, Samos en Lesbos.

 

Spanje

Spanje staat bekend om de tapas, de mooie steden, de flamenco en de lange stranden. Deze vakantiebestemming is erg divers en voor bijna alle soorten vakanties geschikt. De Canarische Eilanden zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor een ontspan/zonvakantie, en naar Barcelona worden veel stedentrips geboekt.

Binnen ongeveer twee uur vliegen vanaf Nederland sta je in de Spaanse zon. Er zijn veel verschillende luchthavens in Spanje, hierdoor kun je altijd vrij dichtbij je vakantiebestemming landen.

De meest populaire zon vakantiebestemmingen van Spanje zijn Ibiza, de Canarische Eilanden en de Costa Brava.

 

Turkije

Vakantieland Turkije heeft de laatste jaren wel te lijden gehad onder aanslagen en onrust in het land. Toch blijft het – mede door de zeer scherpe prijzen – een zeer populair zonvakantie land voor Nederlandse toeristen. Ben je op zoek naar een lekker luxe stekje? Kijk dan eens op de website Turkijeresort.nl voor (uiteraard) de mooiste all inclusive resorts in Turkije.

 

Italië

Italië behoort al erg lang tot één van de populairste zon vakantiebestemmingen van Europa, en dat is niet voor niets… Het is ongeveer van april tot en met oktober heerlijk warm en er zijn veel verschillende streken. Veel toeristen boeken een Fly & Drive naar Italië, maar ook een vliegvakantie is voor deze bestemming ideaal!

Het is ongeveer 2,5 uur vliegen naar Italië. Door de vele vliegvelden in het land, is het mogelijk om dichtbij je vakantiebestemming te landen. Ook is het natuurlijk mogelijk om vanaf de airport met een huurauto het land in te trekken, om zo de mooiste plekjes van Italië te ontdekken.

De bekendste zon vakantiebestemmingen van Italië zijn Sicilië, Sardinië, Rimini en het Gardameer.

 

Verre zonvakanties

Natuurlijk kun je dichtbij op een zonvakantie, maar een verre zonvakantie is ook erg leuk! Het voordeel van verre zonvakanties is dat je (meestal) niet vast zit aan de Nederlandse zomer. Wil je dus in de winter naar een zonnige bestemming? Dan kun je het beste een verre zonvakantie boeken. Er zijn altijd wel goede vakantie aanbiedingen te scoren!

De meest populaire verre zon vakantiebestemmingen zijn Bali, Malediven, Thailand, Mexico en Mauritius.

Curacao

Het prachtige eiland Curacao ademt het ware “Bon Bini” uit, oftewel “Welkom”. Of je nu rond Willemstad vakantie viert of in de Jan Thiel Baai, op Curacao kom je helemaal tot rust. Bijkomend voordeel is dat Curacao vrijwel het hele jaar geschikt is als zonvakantie bestemming! Een van onze hotel tips voor een Curacao vakantie is het Lions Dive Hotel.

 

Bonaire

Bonaire is het kleine zusje van Curacao. Ook hier geniet je van de Antilliaanse relaxte atmosfeer. Het is er op Bonaire nog iets gemoedelijker dan op Curacao of Aruba, echt voor levensgenieters die het eiland op hun gemakje willen verkennen. Tip: ga buiten de gebaande paden en boek eens een vakantiehuisje via een lokale aanbieder. Cuanto heeft bijvoorbeeld verschillende huisjes te huur (en te koop). Ideaal voor je vakantie op Bonaire. Of ga je toch voor een zonvakantie Aruba?

 

Zonvakantie in eigen land

Last minute kun je natuurlijk prima oordelen over het weer in Nederland. En wat is er bij lekker weer nou lekkerder dan in de buurt van het strand zitten of op campings aan zee? Op de website Strandhuisje Boeken vind je diverse tips over strandhuisjes in Nederland en in de buurlanden rondom Nederland.