Wie aan de Moezel denkt zal automatisch aan Duitsland denken, maar rivieren kennen geen grenzen. De Moezel stroomt niet alleen in Duitsland, maar ook in Luxemburg en Frankrijk. Naar welke plaats bij de Moezel je ook heen gaat, overal heb je een mooi uitzicht over de rivier en het bergachtige landschap. Daarnaast in de moezel populair vanwege de wijngaarden.

 

1. Cochem

Cochem is een plaats dat bij toeristen heel populair is. Dat is niet verwonderlijk met de bezienswaardigheden in deze stad. En natuurlijk de Duitse gastvrijheid niet te vergeten. De huizen zijn pittoresk en typerend voor de Duitse steden. Behalve sfeer proeven, kun je ook de wijn die in dit gebied gemaakt wordt proeven.

 

Kasteel Rijksburcht

Eén van de oudste gebouwen in Cohem is Kasteel Rijksburcht. Het werd gebouwd in 1056 bovenop een berg. Vroeger was dit de ideale verdedigingsplek voor de stad. Nu is het een toeristische trekpleister. Vanaf kasteel Rijksburcht heb je een prachtig uitzicht over heel Cochem.

 

Kapucijner klooster

Dit klooster is perfect voor de kunstliefhebbers. Je kunt hier werken bewonderen van Benedict Beckenkamp. Het Kapucijner klooster is te vinden in het centrum van Cochem.

 

2. Trier

Als je Rome te ver vindt, maar toch iets wil zien van de oude Romeinse tijd, dan moet je naar Trier. Deze stad is ooit bezet geweest door de Romeinen. Er zijn verschillende overblijfselen uit deze tijd te vinden in Trier.

 

Porta Nigra

Deze Romeinse stadspoort heeft zijn naam te danken aan de zwarte laag. Deze is veroorzaakt door luchtvervuiling en ouderdom.

 

Hauptmarkt

Net zoals Cochem kent ook Trier zijn gezellige centrum met pittoreske woningen. Dit centrum is te vinden bij de Hauptmarkt.

 

3. Koblenz

Deze stad staat bekend als de stad waar twee rivieren samen komen, namelijk de Moezel en de Rijn. Koblenz is een ideale stad om rond te lopen. Langs de verschillende pleinen in de altstadt, vind je middeleeuwse woningen.

 

Fort Ehrenbreitstein

Met de kabelbaan kan je van de stad naar Fort Ehrenbreitstein waar je een mooi uitzicht over Koblenz en zijn rivieren hebt.

 

4. Schengen

Schengen is een kleine plaats in Luxemburg langs de Moezel. Deze plaats ligt op het drie landen punt van Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Als je vanuit Schengen de Moezelbrug oversteekt, ben je in Duitsland. Daarnaast staat deze plaats bekend om zijn vele wijnranken die te vinden zijn bij de Markusberg

 

5. Metz

Metz is een Franse stad langs de Moezel. Als je denkt dat er alleen in Parijs een Centre Pompidou is, dan vergis je je eigen. Sinds 2010 heeft Metz zijn eigen Centre Pompidou. Een bijzondere bezienswaardigheid van deze stad is te vinden in het midden van de Moezel. Hier is een klein eilandje, L’île du Petit Saulcy. Op dit eiland vind je een theater, een kerk en een mooi uitzicht.

 

Veelgestelde vragen over de Moezel

Door welke landen stroomt de Moezel?

De rivier de Moezel stroomt door verschillende landen. Hij ontspringt in Frankrijk in de Vogezen. Vervolgens loopt de Moezel langs de grens van Luxemburg en eindigt hij in Duitsland.

Bij welke stad eindigt de Moezel?

De Moezel mondt uit bij Koblenz (Duitsland) waar hij overgaat in de Rijn.

Welke namen kent de Moezel in het buitenland?

De Moezel staat onder de volgende namen bekend in het buitenland: Mosel (Duits), Moselle (Frans), Musel (Luxemburgs).