Spanje heeft heel veel te bieden, dus als je een bezoek brengt aan dit land is het natuurlijk leuk als je zoveel mogelijk in korte tijd kunt ontdekken. Met een veelzijdige excursiereis haal je het maximale uit je reis en bezoek je de mooiste plekken van Spanje. Benieuwd naar de hoogtepunten en voordelen van zo’n excursiereis? Lees dan snel verder!

 

Barcelona

De prachtige hoofdstad van Catalonië is zeker een bezoekje waard. De kunstenaar Gaudí heeft daar een prachtige monumentale kerk gebouwd, genaamd de Sagradia Família. Naast deze verbazingwekkende monumentale kerk heeft Gaudí ook een park met unieke gebouwen gemaakt, het zogenoemde Park Güell. Naast deze culturele uitstapjes zou je ook het bijzondere Camp Nou kunnen bezoeken: het stadion van de bekende voetbalclub FC Barcelona, dat zeker een van de hoogtepunten van deze stad is. Naast deze bezienswaardigheden is het ook echt een aanrader om gewoon door de stad te wandelen. Deze magische stad doet je verwonderen op het gebied van kunst, cultuur en de relaxte sfeer. Tijdens een excursiereis naar Spanje is Barcelona niet het enige wat je zal zien! 

 

Costa Brava 

Het kustgebied van Spanje, beter bekend als de Costa Brava, is ideaal! De Costa Brava is een prachtige kuststrook in Catalonië die loopt van het noordoosten van Spanje tot Blanes. Je kunt de verschillende stadjes afgaan en genieten op één van de mooie stranden. Elke stad is uniek en zorgt voor het ultieme vakantiegevoel. Sommige steden staan bekend om het goede uitgaansleven, maar er zijn ook veel verborgen parels aan deze kuststrook waar je van de rust kunt genieten. Een dagje op het strand liggen en vervolgens de dag afsluiten met heerlijke tapas, klinkt goed toch? 

 

Voordelen excursiereis

Het voordeel van zo’n excursiereis is dat alles al voor je geregeld is! Sommige dagen zijn volledig volgepland waardoor je veel van een gebied kunt zien. Door een reisgids kan je dan veel leren over dat bepaalde gebied, hoe leuk! Andere dagen zijn juist weer helemaal vrij en kun je lekker je eigen plan trekken. Daarbij zit het eten vaak al in de prijs inbegrepen, dus geef je op de locatie zelf niet veel geld meer uit. Een zorgeloze vakantie dus waarbij je ultiem kunt genieten van je welverdiende vakantie. 

 

Het fijne aan zo’n volledige reis is dus dat je heel veel ziet in korte tijd! Een excursiereis naar Spanje geeft je de mogelijkheid om van alles te doen. Aan het strand ontspannen én de cultuur van het land ervaren, dat is de ultieme vakantie! En dat maakt Spanje een echte aanrader en een land met voor ieder wat wils! Met wie wil jij een prachtige excursiereis naar dit mediterrane land maken?