Iedereen kent de bekende zonbestemmingen zoals Griekenland of Spanje, maar er is in Europa zoveel meer te zien. Ben jij benieuwd naar de meer onbekende, maar wel prachtige bestemmingen voor een heerlijke vakantie? Lees dan vooral verder! Hieronder worden vier verrassende vakantiebestemmingen in Europa beschreven. En geloof ons, ze zijn een voor een de moeite waard om te bezoeken!

 

Albanië

Ben je op zoek naar een veelzijdige vakantie? Dan is Albanië zeker wat voor jou. Albanië heeft een prachtige natuur, een rijke geschiedenis en mooie stranden. Overal kom je ongerepte pareltjes tegen in de natuur. De stranden zijn tevens heel schoon en de zee is erg helder. Naast dat Albanezen zeer gastvrij zijn, is een vakantie naar Albanië vaak goedkoop. Het eten en de overnachtingen zijn veel voordeliger dan de meer westelijke landen in Europa.

 

Montenegro

Montenegro is een perfecte bestemming voor een strandvakantie. Montenegro heeft namelijk een fijn mediterraan klimaat en een schone blauwe zee. Naast dat Montenegro een 290 kilometer lange kust heeft met mooie stranden, kent Montenegro ook veel mooie meren, natuurparken en oude stadjes. Net als in Albanië, kan je in Montenegro ook terecht voor een voordelige vakantie.

 

Roemenië

De kust van Roemenië ligt aan de Zwarte Zee en is een perfecte bestemming voor een zon, zee en strandvakantie. De stranden zijn van fijn zand en de zee is schoon en heeft een fijne temperatuur in de zomer. Verder vind je in Roemenië ruige gebergten, een uitgestrekte natuur en mooie kathedralen en kastelen. Ook mag een bezoekje aan de hoofdstad Boekarest zeker niet missen!

 

Bulgarije

Bulgarije grenst ook aan de Zwarte Zee en heeft een kustlijn van ruim 400 kilometer. Op veel plaatsen langs de kust kun je heerlijk een dagje strand pakken. De zandstranden zijn vaak lang en wisselen zich af met bergachtige landschappen. Veel plekken aan de Bulgaarse kust staan bekend als party hotspots, maar je kan hier ook prima een rustig dagje met het gezin vertoeven. Ook is Bulgarije een bestemming waar cultuurliefhebbers hun ogen uit kunnen kijken.