Als je op vakantie gaat naar Turkije ben je in deze periode goedkoper uit dan een paar jaar geleden. Dit heeft te maken met de ophef die er is ontstaan omtrent Erdogan e.d. Echter hoeft deze onrust je natuurlijk niet tegen te houden en het is ook weer niet zo dat heel Turkije levensgevaarlijk is. Het blijft een land waar de zon over het algemeen heerlijk schijnt en de temperaturen zeer aangenaam zijn. Echter is het wel handig om enkele voorbereidingen te treffen wanneer je tijdelijk in een ander land gaat vertoeven.

 

Visum

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je een Turks visum zal moeten regelen. Dit kan je van tevoren doen via het internet. Zonder visum kan je in de problemen komen op het vliegveld in Turkije. Hulp bij het voorkomen van deze problemen kan je o.a. vinden op https://www.turksvisum.com.

 

Bezienswaardigheden

De hoofdstad van Turkije heet Istanbul en hier zal je echt naar toe moeten als je het land bezoekt. Het is de enige stad ter wereld die is verdeeld voer twee continenten; Azië en Europa. De zeestraat die door de stad loopt genaamd de Bospurus loopt dwars er doorheen en is nog altijd een drukke scheepsvaartroute.

Het Sümelaklooster is tevens een bezoekje waard. Het klooster is gebouwd tegen een rotswand in het Ziganagebergte in Maçka. Het bevindt zich in het nationale park dat Altindere heet op een hoogte van ongeveer 1200 meter. Binnen in het klooster bevind zich de rotskerk. De buitenkant van het klooster is volledig bedekt met fresco’s.

Marmaris is waarschijnlijk de meest bekende badplaats van Turkije. Hier gaan jaarlijks grote groepen toeristen naartoe om te genieten van het weer en de drankjes. Als je met je vrienden of vriendinnen op zoek bent naar een vakantie waarin uitgaan centraal staat zal je hier naartoe moeten.

In het district van Antalya kan je een plaats vinden die veel gelijkenissen kent met het Amerikaanse Las Vegas. Het Las Vegas van Turkije, zoals Lara ook wel genoemd word, staat vol met thematische hotels die je in de Amerikaanse stad ook met enige regelmaat tegenkomt. Tot slot zijn er ook nog prachtige watervallen te zien waarbij het water rechtstreeks in de zee valt. Er is voor een ieder wel wat in Turkije, echter is het wel belangrijk om vooraf uit te zoeken wat jouw wensen zijn.