Veel mensen denken bij de Canarische Eilanden al gauw aan een strandvakantie. Lanzarote biedt echter veel meer dan strandjes en er is enorm veel te doen en te zien op dit bijzondere eiland! Wij hebben een top 3 samengesteld van dingen om te doen tijdens een vakantie naar Lanzarote.

 

1. Nationaal Park Timanfaya

Bezoek je Timanfaya, dan zul je verschillende montañas del fuego (betekent: bergen van vuur) bezoeken. Deze bergen kenmerken het vulkanische eiland Lanzarote en zorgen voor een maanachtig landschap op het eiland. In dit gebied kun je bijvoorbeeld geisers aanschouwen en het gebied is op verschillende manieren te bereiken met een gids.

 

2. Volcan del Cuervo

Deze vulkaan is de meest populaire vulkaan van Lanzarote. Er is een speciaal wandelpad naar de top van deze vulkaan, waardoor de beklimming niet moeilijk is. Het is wel even een flinke klim natuurlijk, maar eenmaal op de top zul je genieten van een prachtig uitzicht over Lanzarote. Er wordt gezegd dat Volcan del Cuervo je geest zuivert. Nog een reden om deze vulkaan te bezoeken dus! Vergeet alleen niet genoeg eten en drinken mee te nemen…

 

3. Jameos del agua

In het noorden van Lanzarote vind je Jameos del agua. Dit is een ondergronds meer van maar liefst 6 kilometer lang! Deze bijzondere locatie mag je echt niet missen tijdens een vakantie op Lanzarote… Tijdens het wandelen en zwemmen van 6 kilometer kom je nog langs een vulkaanmuseum en een kunstmatige lagune.

 

Wij hopen dat deze tips heel wat keuzestress wegnemen tijdens jouw vakantie op Lanzarote. Opzoek naar een goede deal? Ga bijvoorbeeld met Neckermann op vakantie naar Lanzarote. Vergeet natuurlijk ook niet tijdens deze vakantie om te genieten van de zon en de prachtige strandjes van dit bijzondere eiland. Welk strandje ook zeker niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Lanzarote, is Playa Papagayo! Dit strandje vind je in het zuiden van het eiland.