Ben je van plan om naar de zon te gaan en verblijf je graag in een tent? Zorg er dan voor dat je een goede tent hebt. Kom je er op de camping achter dat je de verkeerde tent hebt uitgekozen, dan kan dit voor veel ergernis zorgen. Een te kleine tent is bijvoorbeeld zeker geen pretje! Hier lees je een aantal handige tips, zodat je met zekerheid kunt zeggen dat de tent geschikt is voor een vakantie in het buitenland.

De tent moet ruim genoeg zijn

Dit is misschien nog wel het allerbelangrijkste: zorg ervoor dat je tent ruim genoeg is. Een kleine tent is leuk voor een dag, maar niet voor een hele vakantie. Natuurlijk is een kleine tent goedkoper. Je gaat echter op vakantie om te genieten, nietwaar? Bovendien gaat een goede tent jarenlang mee. Zorg ervoor dat de tent hoog genoeg is om er in te kunnen staan. Belangrijk is ook dat je ruimte hebt om nog te kunnen bewegen in de tent. Zeker als je met meerdere mensen bent en het weer toch eens minder is, is het belangrijk dat de tent ruim genoeg is.

Kies voor een tent die makkelijk op te zetten is

Niet iedere tent is even makkelijk op te zetten. Ben je eindelijk op de plek van bestemming, dan wil je het liefst zo snel mogelijk kunnen ontspannen. Liever houd je je niet meteen de hele middag lang bezig met het opzetten van de tent, zeker niet in de brandende zon. Ondanks dat de tent makkelijk opgezet moet kunnen worden, moet de tent ook stabiel zijn. Je zit er namelijk ook niet op te wachten dat de tent ‘s nachts half instort.

Probeer de tent een keer in eigen land uit

Ben je in het bezit van een tent? Probeer de tent dan eerst een keer in eigen land uit. Zeker als je voor het eerst gaat kamperen, is het prettig als je weet hoe je de tent moet opzetten. Bovendien kun je zo ook meteen controleren of de tent compleet is en aan al je wensen voldoet. Eventuele gebreken kun je het best in Nederland ontdekken en niet in het buitenland nadat je uren gereden hebt.

Je kunt je tent gewoon uitproberen op een veldje, maar je kunt er ook voor kiezen om een weekend in eigen land te kamperen. Ook in Nederland heb je veel leuke plekken om te kamperen.

Een caravan met voortent

Ga je op reis met de camper? Dan kun je in de caravan slapen en eventueel schuilen bij slecht weer. Ben je in het bezit van een caravan, dan hoef je geen kampeertent aan te schaffen. Het is in dit geval wel verstandig om een aantal voortenten te vergelijken. Voortenten kun je aan de camper koppelen. De voortent biedt bescherming tegen de felle zon. Zo kun je bijvoorbeeld een tuinstoel onder de voortent plaatsen om te genieten van het weer, maar dan zonder dat je je huid verbrandt.

Je persoonlijke voorkeuren

Hopelijk slaag je er met bovenstaande tips in om de perfecte (voor)tent te vinden. Houd er rekening mee dat van je persoonlijke voorkeuren afhankelijk is welke tent het meest geschikt is. Lees je daarom goed in, zodat je uiteindelijk een weloverwogen beslissing kunt maken.