Wintersport voor beginners

We zitten alweer bijna op het eind van het wintersportseizoen… Wil jij nog last minute op wintersport vakantie of wil je je alvast voorbereiden voor volgend jaar, lees dan snel verder!

De meeste wintersporters gaan skiën of snowboarden. Als je beide nog nooit hebt gedaan, is het over het algemeen makkelijker om te leren skiën dan snowboarden. Wil je het dus snel onder de knie hebben, kies dan voor de twee dunne latten. Of je nou jong of oud bent, je bent nooit te oud om te leren! Een wintersportvakantie is één van de leukste vakanties die je kunt boeken, dus twijfel niet. Overdag heerlijk van de berg af en na het actief skiën of snowboarden heerlijk een drankje in de zon te drinken.

 

Voorbereiding wintersport

Of je nog nooit op wintersport bent geweest of elk jaar gaat; de voorbereiding van je vakantie is erg belangrijk. Werk onderstaande checklist af om goed voorbereid op vakantie te gaan.

Wintersportgebied voor beginners

Let goed op waar je je wintersport vakantie boekt. Check wat voor pistes het gebied heeft en of het een drukbezocht skigebied is. Voor beginners is het fijn om op een rustige manier kennis te maken met wintersport. Wanneer mogelijk, probeer dan altijd de schoolvakanties te mijden. De pistes worden meestal met kleuren aangegeven. De verschillende pistes zijn:

  • Witte piste: op deze piste worden de baby en kleuter skilessen gegeven
  • Groene piste: de makkelijkste piste met korte hellingen
  • Blauwe piste: de normale piste, ook voor een beginner is deze piste geschikt
  • Rode piste: een moeilijke piste, te moeilijk voor een beginner, maar voor een ervaren wintersporter goed te doen
  • Zwarte piste: de moeilijkste piste, alleen geschikt voor zéér ervaren wintersporters

 

Ski- of snowboardlessen

Je kunt zowel thuis in Nederland beginnen met lessen als op bestemming. Wanneer je er voor kiest om op bestemming lessen te nemen, controleer dan altijd goed van te voren wat de mogelijkheden zijn. Soms is het aan te raden om de lessen op bestemming al bij het boeken van de wintersport bij te boeken. Zo weet je zeker dat er plaats is bij de les die je wilt hebben.

 

Wintersport benodigdheden

Met een spijkerbroek en blouse op ski’s is natuurlijk geen goed plan. Zorg er daarom altijd voor dat je goed voorbereid, met de goede benodigdheden, op wintersport gaat. De must haves voor een wintersport vakantie zijn:

  • Wintersportkleding (skibroek, ski-jas, pulli’s/truien, thermo-ondergoed, skisokken, muts, snowboots en handschoenen)
  • Skibril of zonnebril
  • Skihelm
  • Schoenendrogers
  • Zonnebrandcreme

Voor een complete checklist van je wintersport kun je op de website van de ANWB kijken.